HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atatürk Üniversitesi ATA AÖF sınav sonuçları açıklandı

Atatürk Üniversitesi AÖF sınav sonuçları öğrenciler tarafından merakla bekleniyordu. Merakla beklenen Atatürk Üniversitesi AÖF sınav sonuçları öğrencilerin erişimine açıldı.

Atatürk Üniversitesi ATA AÖF sınav sonuçları açıklandı

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri merakla Güz Dönemi ATA AÖF final sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu. Üniversite eğitimini dışarıdan almak isteyen öğrenciler merakla ATA AÖF sonuçları açıklandı mı? Sorusuna yanıt arıyordu. Atatürk Üniversitesi, ATA AÖF sonuçları adayların erişimine açıldı. Atatürk üniversitesi Açıköğretim sınav sonuçlarını ile ilgili detaylar haberimizin devamındadır.

ATA AÖF SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

Binlerce öğrencinin merakla beklediği sonuçları öğrenmek isteyen öğrenciler, ATA OBS sayfasından öğrenci T.C. kimlik numarası ve öğrenci şifresi ile sisteme giriş yapıp sınav sonucunu görebiliyorlar. Öte yandan şifresini unutan öğrenci cep telefonuna gelecek onay kodu ile yeni şifre alıp sisteme giriş yaparak ya da haberimizde bulunan bağlantıya tıklayarak ve final sınav sonucuna erişebiliyorlar.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ATA AÖF SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ATA AÖF SINAV SİSTEMİ

ATA AÖF sınavları öğrenci yoğunluğuna bağlı olarak, belirlenecek olan sınav merkezlerinde hafta sonlarında ve yüz yüze oturumlar şeklinde yapılır. Sınav merkezlerinin belirlenmesinde öğrencilerimizin tercihleri de gözönünde bulundurulmaktadır.

SINAV SİSTEMİ

Atatürk Üniversitesi Fakültelerinde bir eğitim-öğretim yılı içerisinde her dönem için birer adet ara sınav, yarıyıl sonu sınavı ve bütünleme sınavı yapılmaktadır. Ara sınavlar LMS sistemi üzerinden online olarak, yarıyıl sonu ve bütünleme sınavları ise ülke çapında gerçekleştirilen merkezi sınavlarla yüz yüze gerçekleştirilmektedir.

ARA SINAVLAR

ATA AÖF ara sınavlarını LMS (Öğrenim yönetim Sistemi - Learning Management System) üzerinden online olarak gerçekleştirmektedir. Bu sınav, dönem sonu not ortalamasını %20 oranında etkilemektedir. Öğrenciler kullanıcı adı ve şifreleriyle sisteme giriş yaptıktan sonra ilgili bağlantıları kullanarak sınava katılabilmektedir. 20 sorudan oluşan bu sınavda her sorunun doğru cevabı 5 puan değerindedir. Öğrenci, Resim 2’de gösterilen "Sınavı Bitir" düğmesini kullanarak sınavını tamamlar. Daha sonra notları otomatik olarak sistem tarafından hesaplanır. Sınav saatinden 24 saat sonra da notlar öğrencilere ilan edilir.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler