HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atatürk'e hakaret eden Mustafa Armağan üniversiteye sokulmadı

Atatürk düşmanı sözleriyle büyük tepki çeken sözde tarihçi Mustafa Armağan, İstanbul Üniversitesi'nde konuşma yapmaya hazırlanırken Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri tarafından protesto edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Tvnet kanalında yayınlanan 'Derin Tarih' adlı programda, Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret edildiği iddiası üzerine soruşturma başlatmış, Armağan'a büyük tepkiler gelmişti.

Atatürk düşmanı sözleriyle büyük tepki çeken sözde tarihçi Mustafa Armağan, İstanbul Üniversitesi’nde konuşma yapmaya hazırlanırken Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri tarafından protesto edildi.

TGB’lilerin protestosu üzerine Mustafa Armağan’ın İstanbul Üniversitesi’ndeki etkinliği iptal edildi. Armağan’ı dinlemeye az sayıda kişi geldiği sandalyelerin ise boş kaldığı görüldü.

NE OLMUŞTU?

TVNET’te yayınlanan ve yazar Mustafa Armağan’ın sunduğu ‘Derin Tarih’ adlı programın konuklarından Süleyman Yeşilyurt, “Afet İnan hiçbir zaman manevi evlat değil, Çankaya’nın nikahsız ‘firts lady’sidir” dedi.

Derin Tarih adlı dergide de daha önce defalarca Atatürk düşmanlığı yapan, Rize’deki Atatürk heykeli kaldırıldığında da “Bize bu şan yeter” diyen Mustafa Armağan, Yeşilyurt’un bu sözlerini onayladı.

CHP'DEN SUÇ DUYURUSU

CHP, programda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve manevi kızı Afet İnan'a hakaret edildiği gerekçesiyle, programdaki konuşmacılar ve kanalın sorumlu müdürü hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan suç duyurusu dilekçesine yer verildi.

TVNET'te Mustafa Armağan'ın sunduğu "Derin Tarih" isimli programa, 6 Mayıs'ta Süleyman Yeşilyurt ve Yavuz Bahadıroğlu'nun konuk olduğu anımsatılan dilekçede, yayınlanan programın bir kısmında Atatürk ve Afet İnan hakkında akla hayale sığmayacak, son derece çirkin iddiaların ortaya atıldığı savunuldu.

Programda, Atatürk'ün itibarsızlaştırılmaya çalışılarak, "İnan'ın, manevi kızı değil, Atatürk'le gönül ilişkisi olan biriymiş gibi" anlatıldığı öne sürülen dilekçede, konuşmacıların kullandıkları ifadelerden örneklere yer verildi.

Dilekçede, Süleyman Yeşilyurt, Yavuz Bahadıroğlu ve Mustafa Armağan ile televizyonun sorumlu müdürü hakkında kamu davası açılması talep edildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TVnet'teki bir programda Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret edildiği iddialarını ele aldı. Başsavcılığın, konuyla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.

KILIÇDAROĞLU TEPKİ GÖSTERDİ

Atatürk'e hakaret edilmesine tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bunu içine sindiremediğini belirterek, "Bunu yapanlara asla ve asla insandır diyemeyeceğim" dedi.

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

(Televizyon programında Atatürk'e hakaret) Düşmanlarının bile önünde saygı ile eğildiği Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bazı televizyon kanalarında yapılan haksız uygulamayı, çirkefliği içime sindiremiyorum. Nasıl bir anlayıştır ki, derin tarih diye başladıkları, derinliği kafalarının derinliğinden kaynaklanan, onursuz insanların çıkıp Atatürk’ü, Afet İnan’ı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesini karalamalarını içime sindiremiyorum. Bunu yapanlara asla ve asla insandır diyemeyeceğim. Bunlar insan değil. Hain sözü bile hafif bunlar için. Hain desem hain değil, insan bile değil. İnsan, onuru ve şerefiyle insandır. Onur ve şereften yoksun olanlara insan denemez. Oturmuş televizyon kanallarının başına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Afet İnan’ı, annesini kötülüyorlar. Allah’a havale etmenin dışında ne söylenebilir. Nasıl yaratıklar, nasıl insanlar bunlar. Allah’a havale etmenin dışında ne söylenebilir.

ATATÜRK HEYKELİ KALDIRILDI, HAKARET TWEETLERİ ATTI

Derin Tarih adlı dergide de daha önce defalarca Atatürk düşmanlığı yapan, Rize’deki Atatürk heykeli kaldırıldığında da “Bize bu şan yeter” diyen Mustafa Armağan, Yeşilyurt’un bu sözlerini onayladı.Armagan, Rize'deki Atatürk heykeli kaldırıldığında bu tweetleri atmıştı:


En Çok Aranan Haberler