HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atatürk’e hakarete RTÜK’ten ceza

RTÜK, 10 Kasım yayını nedeniyle tepki çeken Akit TV’ye para cezası verdi, kanalın aynı suçu bir kez daha işlemesi halinde yayın lisansı iptal edilecek.

Atatürk’e hakarete RTÜK’ten ceza

Akit TV 10 Kasım’da "Zulüm 1938'de son buldu" başlıklı yayın yaparak tepki çekmişti. Konuyu hemen bugün gündemine alan RTÜK, söz konusu haberi 6112 sayılı kanunun 8. maddesinin 1. fıkrasının a ve f bendine aykırı buldu.

Yayının a bendindeki; "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlık ve bağımsızlığına, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılâplarına aykırı olamaz" ve f bendindeki, "Toplumun millî ve manevî değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz." ifadelerine aykırı olduğu gerekçesiyle, kanala idari para ve uyarı cezaları verildi.

Kanal 1 yıl içinde aynı ihlali yaparsa son kez uyarılacak ve 10 gün yakından izlenecek. İhlal sürerse yayın lisansı iptal edilecek. Bu RTÜK’ün en ağır yaptırımı.

Avukat Faruk Emre Akı, Akittv'nin 10 Kasım yayını nedeniyle suç duyurusunda bulunmuştu. Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na suç duyurusunda bulunan Avukat Akı dilekçesinde 10 Kasım 2015 tarihi itibari ile Yeni Akit gazetesinin internet sitesindeki linkte "Zulüm 1938'de son buldu" isimli haber başlığı altında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret etmiştir" demişti.

BİR DARBE DE FACEBOOK'TAN GELDİ

10 Kasım yayını nedeniyle tepki çeken Akit TV’ye para cezası veren RTÜK'ün ardından Facebook da Akit TV'ye ait Facebook sayfasını erişime kapattı.

Akittv 10 Kasım’da "Zulüm 1938'de son buldu" başlıklı yayın yaparak tepki çekmişti. Önce RTÜK tarafından para cezası verilen Akittv'ye kötü haber bu kez Facebook'tan geldi.

Sosyal medya devi 'Zulüm 1938'de sona erdi' altyazısıyla tepkileri üzerine çeken Akit TV'nin Facebook sayfasını Türkiye'de erişim kapattı.

Akit TV'nin Facebook sayfasına girmek isteyen kullanıcılar 'İçerik Türkiye'de engellendi' uyarısıyla karşılaşıyor.

YENİ BİR SAYFA AÇTI

Facebook'un sayfa engeliyle karşılaşan Akit TV ise yeni bir sayfa açtı. Şu an için 6 bin üyesi bulunan sayfada haberi hazırladığımız 10:06 sularında herhangi bir içerik paylaşılmamıştı.

AKİT TV'NİN YENİ VİDEOSU ORTAYA ÇIKTI: ATAM İZİNDEYİZ

10 Kasım'da Atatürk'e yapılan saygısız yayından sonra, Akit TV'nin yeni bir vidosu ortaya çıktı.

/


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler