HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atatürk'ün bu fotoğrafı büyük yankı uyandırdı

Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Yalova'daki 'Yürüyen Köşk'ün taşınmasını izlerken çekilen bir fotoğrafı sosyal medyada bir anda gündem oldu. 12 Eylül 1929 yılında yapımı tamamlanan köşkü, Atatürk 1930 yılında ziyaret etmiş, ziyaretindeyse çınar ağacının dallarının kesilmesi gerektiğini söylemeleri üzerine köşkü yürütmüştü.

Atatürk'ün bu fotoğrafı büyük yankı uyandırdı

Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 1930 yılında Yalova'daki adı sonradan 'Yürüyen Köşk' olarak değiştirilen köşkün taşınırken yapılan çalışmaları Afeti İnan, Fethi Okyar ve Kılıç Ali'yle birlikte izlerken çekilen fotoğrafı, sosyal medyada çok beğenilen ve paylaşılanlar arasına girdi. Fotoğraf kısa sürede binlerce kez paylaşıldı.

ÇINAR AĞACI ZARAR GÖRMESİN DİYE KÖŞKÜ YÜRÜTTÜ

Yalova’da, 12 Eylül 1929 yılında yapımı tamamlanan köşkü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1930 yılında ziyaret etmişti. Ziyaret sırasında görevliler, binayı etkileyen çınar ağacının dallarının kesilmesi gerektiğini söylemeleri üzerine Atatürk, köşkün yürütülmesi talimatını vermişti. Talimat üzerine, İki gün içinde, ana bina raylar üzerinde 5 metre doğuya kaydırılarak çınar ağacından kurtarılmıştı.

YÜRÜYEN KÖŞK

Atatürk’ün çevreye verdiği önemin en önemli göstergelerinden biri olan köşk o günden sonra 'Yürüyen Köşk' olarak adlandırıldı. Mustafa Kemal Atatürk, de bu olaydan sonra da pek çok kez geldiği Yalova'da bu köşkte ve çınar ağacının altında dinlendi. Ölümünden sonra sahip olduğu tüm taşınmazlar gibi köşkü de Türk milletine bağışladı.


En Çok Aranan Haberler