HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atatürk'ün Sivas'a gelişinin 97'nci yıl dönümü kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas'a ilk gelişinin 97'nci yıl dönümü 'Sivas'a ve Cumhuriyete İlk Adım Anıtı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk'ün Sivas'a gelişinin 97'nci yıl dönümü kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas'a ilk gelişinin 97'nci yıl dönümü nedeniyle Sivas-Ankara karayolu üzerindeki 'Sivas'a Cumhuriyete İlk Adım Anıtı'nda tören düzenlendi.

Törende Sivas Valisi Davut Gül, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır ve Belediye Başkanı Sami Aydın anıta çelenk sundu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Ardından Kazım Karabekir Paşa İlkokulu tarafından halk oyunları gösterileri sunuldu.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmalara yapılarak Vali Gül tarafından şeref defteri imzalandı.

Burada konuşan Vali Gül, "Aziz Atam, 97 yıl önce milli bir kongrenin en çabuk şekilde toplanması için Anadolu'nun en güvenilir yeri olan Sivas'ta 108 gün boyunca Milli Mücadele'yi yönettiğiniz bu şehir, bugün de birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aynı azim ve kararlılıkla yürümektedir. Bu meşale 2023, 2071 hedeflerine emin adımlarla yürüyen güçlü Türkiye'nin ilk adımları olmuştur. Bizler de Sivaslılar olarak bu hedeflere ulaşmak için canla, başla çalışıyor, uğruna nice şehitler verilen hala da verilmeye devam edilen bu vatan topraklarını kanımızın son damlasına kadar savunacağımızın bilinmesini istiyoruz. Bu duygularla siz ve kahraman silah arkadaşlarınız ile vatan uğruna canını feda eden şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyoruz. Ruhunuz şad olsun" dedi. Törene askeri personel, emniyet personeli, muharip gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler