HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atilla Taş, Murat Aksoy ve 9 gazetecinin gözaltı süreleri uzatıldı

"FETÖ" soruşturması kapsamında ikinci kez gözaltına alınan, aralarında Atilla Taş ve Murat Aksoy’un da bulunduğu 11 gazeteci hakkında verilen 7 günlük gözaltı süresi 7 gün daha uzatıldı. Kararı Prof. Dr. Yaman Akdeniz Twitter hesabından duyurdu. Atilla Taş, “Keşke ham çökelek şarkısını söylediğim için yargılansaydım. Daha mantıklı olurdu” diye kendini savunmuştu.

Gözaltı kararı uzatılan gazeteciler, "FETÖ" soruşturmasında tutuklandıktan sonra 1 Nisan’da çıktıkları ilk duruşmada tahliye edilmişti.

Ancak gazeteciler, haklarında açılan başka bir soruşturma nedeniyle aynı gün tekrar gözaltına alınmış ve haklarında 7 gün gözaltı kararı verilmişti.

Ne olmuştu?

Duruşma savcısı, Hanım Büşra Erdal, Ahmet Memiş, Bayram Kaya, Cemal Azmi Kalyoncu, Cuma Ulus, Habib Güler, Halil İbrahim Balta ve Muhammet Said Kuloğlu’nun tahliyesine itiraz etmiş, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi de ‘atılı suçun vasıf ve mahiyeti, atılı suçları işlediğini gösterir kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması, kaçma şüphesi, yasada söz konusu suçlara ilişkin düzenlenen cezaların alt ve üst sınırlarını’ göstererek itirazı kabul etmişti.

Tahliye edilen 21 kişiden sekizi, bu nedenle serbest bırakılmadı.

Aynı saatlerde İstanbul başsavcılığı, ‘FETÖ’ye yönelik ‘darbe’ soruşturması kapsamında, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç ve Oğuz Usluer olmak üzere altı kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı.

‘Kaçma şüphesi, atılı suçun özelliği ve aleyhteki delilleri’ dikkate alan savcılık, altı kişiyi ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek’ ve ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek’le suçladı.

İkinci soruşturma

Başsavcılık, Atilla Taş, Ali Akkuş, Hüseyin Aydın, Murat Aksoy, Mustafa Erkan Acar, Seyid Kılıç ve Yetkin Yıldız olmak üzere yedi kişi hakkında da başka bir soruşturma başlattı.

Diğer soruşturmayla aynı gerekçelerle şüpheliler hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Böylece, cuma günü tahliyesine karar verilen 21 isimden hiçbiri serbest bırakılmamış oldu.

Tahliyesine karar verilen isimleri şöyleydi: Abdullah Kılıç, Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Atilla Taş, Bayram Kaya, Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu, Cihan Acar, Cuma Ulus, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Habip Güler, Halil İbrahim Balta, Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın, Muhammet Sait Kuloğlu, Murat Aksoy, Mustafa Erkan Acar, Oğuz Usluer, Seyid Kılıç, Yakup Çetin ve Yetkin Yıldız.

Sanıklardan Davut Aydın, Emre Soncan, Murat Çölgeçen, Ufuk Şanlı ve Ünal Tanık’ın ise tutukluluk hallerinin devamına karar verilmişti.


En Çok Aranan Haberler