HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ava giderken avlandılar

Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ve jandarma ekiplerinin yaptığı denetimlerde 3 kaçak avcı suçüstü yakalandı.

Ekipler, yaban hayvanlarının barınak yeri olan Erhacı köyü ve Kıjık mevkisinde usulsüz ve kaçak avı önlemek için denetim yaptı.

Denetimlerde Batman ve Muş'tan kente gelen 3 kişi, kaçak avcılık yaparken suçüstü yakalandı.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, havaların ısınmasıyla kekliklerin üreme ve yumurtlama döneminin başladığını belirtti.

Kaçak avcıların çığırtkan, kapan, ilmek ve benzeri yöntemlerle keklik avladığını anlatan Türkoğlu, "Yaptığımız av denetiminde Batman ve Muş illerinden Iğdır'a gelen kaçak avcıları suçüstü yakaladık. Yaptığımız denetime askerlerimiz de destek verdi. 3 kişi hakkında yasal işlemleri yaptık. Kaçak avcıların yakaladığı 6 kınalı kekliği, Orman ve Su İşleri Malatya Bölge Müdürlüğü'ne bağlı keklik üretme istasyonuna gönderdik" dedi.

Kaçak avcıların farklı yöntemler kullanarak keklik avladıklarını belirten Türkoğlu, şunları kaydetti:

"Kaçak avcıları yakaladığımız bölge kekliklerin yoğun yaşadığı bir bölgedir. Özellikle bu bölgeyi seçmişler. Ama yaptığımız denetim sonucu bu şahısları suçüstü yakaladık. Bu konuda vatandaşlarımızdan destek istiyoruz. Özellikle köy muhtarlarımız bu tür kişilerin avcılık yaptığını görünce bize mutlaka haber vermeleri gerekiyor. Bizim bu tür yaban hayvanlarımızı korumamız lazım. Kekliklerin ve diğer yaban hayvanlarının üreme ve yumurtlama dönemidir. Bu dönemde mutlaka duyarlı olmamız lazım. Biz bu yaban hayvanlarının üremesi ve çoğalması için gerekli çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bize bu konuda destek olan il jandarma komutanlığına ve güvenlik birimlerine teşekkür ederim."

Türkoğlu, kaçak avcılık yapan 3 kişi hakkında yasal işlem yaptıklarını belirterek, 6 bin 849 lira idari ve tazminat cezası uyguladıklarını da sözlerine ekledi. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler