HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Avcılar'da "mescit yıkımı" protestosu

Avcılar'da, bir grup vatandaş, piknik alanında inşa edilen mescidin Avcılar Belediyesi tarafından sebep gösterilmeden yıkıldığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Paşaeli Piknik Alanı'nda toplanan Gümüşpala Mahallesi sakinleri, hayırseverler tarafından Avcılar Belediyesi'nin bilgisi ve oluru dahilinde yaptırıldığını belirttikleri mescidin yıkılmadan önceki halini gösteren fotoğraflar taşıdı.

Duruma tepki gösteren vatandaşlar adına basın açıklaması yapan Avcılar Belediye Meclis Üyesi Şebnem Gökmen, vatandaşların talebi üzerine inşa edilen mescidin yapımına CHP'li meclis üyeleri tarafından onay verildiğini anlattı.

Gökmen, mescidin yapımı öncesi CHP'li Avcılar Belediye Başkanı ve meclis üyeleri ile belediye yetkililerinin piknik alanına gelip keşif yaptığını ve mescidin yapımına onay verdiğini söyleyerek, "CHP'nin geçmişine baktığımızda maalesef ibadethaneler konusunda oldukça olumsuz örneklerle karşılaşıyoruz. Tarihi vesikalar, CHP'nin birçok ibadethaneyi pervasızca yıktığını veya kapattığını yazar. Şu an burada da böyle bir anlayışla karşı kaşıya olduğumuzu, üzülerek belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Mescidinin tekrar yapılması için müracaatta bulunacağını ifade eden Gökmen, Avcılar Belediyesi yetkililerinden açıklama beklediklerini dile getirdi.

Vatandaşlar, açıklamanın ardından eylemi sonlandırdı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler