HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Avcılar'da üst geçidin çökmesi

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, üst geçidin çökmesi sonucu yaralananların sağlık durumlarını yakından takip ettiklerini bildirdi.

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, üst geçidin çökmesi sonucu yaralananların sağlık durumlarını yakından takip ettiklerini bildirdi.

Bakırköy Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre Benli, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek, yaralıların durumu hakkında bilgi aldı.

Benli, "Yaralı vatandaşlarımızın sağlık durumları hakkında doktorlarından bilgi aldık. Şenol Zerey ve Sami Yıldırgil'de kafa, göğüs ve karın boşluğunda muhtelif kanama ve organ yaralanmalarının mevcut olduğu, baş, kalça, kol ve bacak kemiklerinde kırıklar olduğu, hayati tehlikenin mevcut olduğu, hastaların stabilleştikten sonra bir dizi ameliyat geçirme ihtimalinin olduğu görülmektedir. Yaralıların durumlarını yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

E-5 Karayolu üzerinde birçok üst geçit bulunduğuna dikkati çeken Benli, "Bu bölgedeki üst geçitlerde daha önce de kaza meydana gelmiş bulunmaktadır. Her damper açılınca kaza beklentisi içinde olunamaz. Yetkili ve sorumlu kurum olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bu üst geçitlerin en kısa zamanda gözden geçirilmesi gerekiyor. Biz bunun takipçisi olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

- 800 personel, 58 araç

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden kazaya ilişkin paylaşılan bilgi notunda, kazanın saat 10.00 sıralarında meydana geldiği, ilk ihbarın alınmasıyla birlikte İstanbul İtfaiyesi Avcılar Grubu'nun 31 personel ve 10 araçla 10.04'te olaya müdahale ettiği belirtildi.

112 ambulanslarının bölgeye sevk edildiği aktarılan açıklamada, kazanın büyük ve E-5 Karayolu üzerinde olması nedeniyle kriz masası kurulduğu kaydedildi.

Açıklamada, olay bilgilerinin Komuta Merkezi'ne kısa sürede ulaşması üzerine İtfaiye, Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı, Fen İşleri Daire Başkanlığı, Atık Yönetim Müdürlüğü, İETT ve İsfalt AŞ ekiplerinin bölgeye sevk edildiği vurgulanarak, şöyle denildi:

"Kısa sürede İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 800 personel, yüksek tonajlı vinçler dahil 58 araç kaza yerinde çalışmaya başladı. İlk etapta çelik köprünün altında kalan minibüsteki vatandaşın kurtarılma çalışmaları yürütüldü. Tüm ekipler en kısa sürede enkazı kaldırarak trafiği açmak için çalıştı. Yoğun çalışmalar sonucu saat 15.30'da önce yan yollar, daha sonra E-5'in bir bölümü kısmen trafiğe açıldı. Enkaz kaldırma ve temizlik çalışmalarından sonra yol saat 17.00 sıralarında trafiğe açıldı. Olayın oluş şekli ve nedenleri, bilirkişi ve cumhuriyet savcılığının soruşturmasından sonra netlik kazanacak."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler