HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ayaklar baş olursa... Başbakan'dan kızdıran sözler

1 Mayıs tartışmaları için ‘Ayakların başları yönettiği bir yerde kıyamet kopar' diyen Erdoğan'a, DİSK ‘Ayaktakımının cevabını 1 Mayıs'ta alacaksınız' şeklinde yanıt verdi.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "ayakların başları yönettiği bir yerde kıyamet kopar" sözlerine tepki göstererek, "Ayaktakımının cevabını 1 Mayıs'ta alacaksınız" dedi.

Erdoğan'ın, sözleriyle anlayışını açıkça ifade ettiğini vurgulayan Çelebi, şunları kaydetti: "Emekleriyle geçinen işçileri, emekçileri, memurları ‘ayaktakımı' olarak suçladınız ve ‘Ayakların baş olduğu yerde kıyamet kopar' dediniz. Siyasal anlayışınızı bu kadar açık ve net ifade edişinizi bizler ‘ayak takımı' olarak ibretle gördük."

Seçim zamanlarında kapılarının çokça aşındırıldığı insanların, işçilerin, emekçilerin, memurların, köylülerin, "Ayaktakımı"nın nasıl değerlendirildiğini bugün gördüklerini ifade eden Çelebi, "Sizin tabirinizle ayaktakımının, bizim dilimizde ise işçilerin, emekçilerin, memurların, ev kadınlarının, gençlerin yüz binlerin cevabını 1 Mayıs'ta göreceksiniz" dedi.

TÜRK-İŞ: ÇOK AĞIR

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu da, 1 Mayıs'ın resmi tatil edilmesini isteyen sendikaları eleştiren Erdoğan'ın "Ayakların başları yönettiği bir yerde kıyamet kopar" sözlerinin "çok ağır" olduğunu söyledi.

Türk-İş'in 1 Mayıs'ta Taksim için ısrarlı olduğunu, yasak kararının provokasyona, teröre prim verdiğini belirten Kumlu, Bakanlar Kurulu'nun bu konudaki kararını gözden geçirmesini istedi. Kumlu, görüştükleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 1 Mayıs'ın tatil olmasına ve Taksim yasağının kaldırılmasına olumlu yaklaştığını kaydetti.

Erdoğan'ın TBMM'de konuştuğu saatlerde, Türk-İş Başkanlar Kurulu da 1 Mayıs'ı değerlendirmek için toplandı. Kuruldan çıkan bildiride, 1 Mayıs ile ilgili taleplerden geri adım atılmayacağı vurgulanarak, "Başkanlar Kurulu, 1 Mayıs 1977'den beri yasaklanan Taksim Meydanı'nın bu yıl yapılacak 1 Mayıs kutlamalarına açılması konusunda da ısrarlıdır" denildi.

BAYKAL: HAYAL KIRIKLIĞI

CHP grubunun dünkü toplantısında, Bakanlar Kurulu'nun aldığı 1 Mayıs'ın "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kararına değinen Genel Başkan Deniz Baykal şöyle dedi:

"Bu tam bir hayal kırıklığı ve aldatmacadır. Emek, işçi, sendika, çalışan, barış, tatil, resmi bir kutlama programı yok. Ne var, ‘Birlik ve Dayanışma Günü'. Bu tabii yeni bir anlayış talep eden sendikalara büyük bir haksızlık ve saygısızlıktır. Biz bu tablo karşısında 1 Mayıs'ı Taksim'de gerçekleştirme kararı almış olan emek kuruluşlarımızın alacağı kararı dikkatle bekliyoruz."

135 ÜLKEDE RESMİ TATİL

Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek'in "Dünyanın her tarafında da bu tatil olarak kullanılmıyor" dediği 1 Mayıs'ın, 135 ülkede resmi tatil olarak kutlandığı belirlendi. Bazı ülkelerde 1 Mayıs nedeniyle bir günden fazla resmi tatil yapılıyor.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler