HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ayaklarıyla yaptığı tabloyu Tuna'ya hediye etti

Eskişehir'de doğuştan iki kolu olmayan Sümeyye Boyacı, ayaklarıyla yaptığı 2 ebru tablosunu Vali Güngör Azim Tuna'ya hediye etti.

Ayaklarıyla yaptığı tabloyu  Tuna'ya hediye etti

Ahmet Sezer Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Sümeyye Boyacı, ebru kursu eğitmeni Didem Üstün ile birlikte Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'yı ziyaret etti. Didem Üstün, iki hafta önce Eskişehir Devlet Güzel Sanatlar Galeri'nde düzenledikleri karma ebru sergisinin açılışına katılan Vali Güngör Azim Tuna'ya teşekkür etti. Üstün, sergide aralarında Sümeyye Boyacı'nın da bulunduğu 10 kursiyerin 100'den fazla eserinin sergilendiğini belirtti.

Sümeyye Boyacı da kursta ayaklarıyla yaptığı ebru eserlerden iki tabloyu Vali Tuna'ya hediye etti. Vali Tuna, ziyaretten memnunluk duyduğunu belirtti. Tuna, doğuştan iki kolu olmamasına rağmen ayaklarıyla yazı yazabilen, resim yapan ve yüzen Sümeyye'nin örnek bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi.Ebru sergisindeki eserleri de çok beğendiğini ifade eden Tuna, "Kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel Türk el sanatlarımıza sahip çıkmalıyız" dedi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler