HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aydın Engin: Bakire gazeteci olmaz

Cumhuriyet gazetesi davasının 4. gününde savunmasını yapan Aydın Engin, "Son Abant toplantısına gittiğimde cemaat vitrinindekilerin artık orada olmadıklarını, amiyane tabirle tüydüklerini yazdım. Ocak ayındayken vitrindekilerin tüydüğü bir işarettir. 15 Temmuz'a hiç şaşırmadım çünkü bir şeyler hazırlıyorlardı. Bakire gazeteci olmaz! Hep masum insanlarla görüşülerek bu meslek yapılmaz. Benim mesleğim habercilik, gazetecilik budur" ifadelerini kullandı.

Aydın Engin: Bakire gazeteci olmaz

Gazeteciler Can Dündar, Ahmet Şık, Kadri Gürsel, Musa Kart'ın sanıkları arasında bulunduğu Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik 19 sanıklı davanın 4. gününde Hikmet Çetinkaya ve Aydın Engin savunmalarını yaptı.

‘HUKUK ADINA UTANÇ, ÜLKEM ADINA ACI VERİYOR'

Cumhuriyet'in haberine göre Engin savunmasında şu ifadeleri kullandı: "Böyle bir iddianame ile sanık sandalyesine oturtulmamız hukuk adına utanç, ülkem adına acı veriyor."

‘SAVCI GÖREVİNİ TAM YAPMAMIŞ'

"Eskiden cemaat diye nitelendirdiğiniz gruba ait insanlarla konuşmanın suç olduğunu iddia ediyor soruşturma savcısı. İster FETÖ olsun, ister PKK, bu yapılardan kişilerle konuşmasam ben mesleğimi, gazeteciliği yapmamış olurdum. Ayrıca savcı görevini tam yapmamış. Cemaatin vitrininde yer alan birçok kişiyle görüştüm. Mesleğimi yaptım. Devletin derinlerine girmiş bir örgütün ne olduğunu anlamak için konuşmak zorundasınız."

'15 TEMMUZ'A HİÇ ŞAŞIRMADIM'

"Son Abant toplantısına gittiğimde cemaat vitrinindekilerin artık orada olmadıklarını, amiyane tabirle tüydüklerini yazdım. Ocak ayındayken vitrindekilerin tüydüğü bir işarettir. 15 Temmuz'a hiç şaşırmadım çünkü bir şeyler hazırlıyorlardı. Bakire gazeteci olmaz! Hep masum insanlarla görüşülerek bu meslek yapılmaz. Benim mesleğim habercilik, gazetecilik budur."


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler