HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aydın’da yangın

Aydın’da sabaha karşı meydana gelen ikamet yangınında Aydın eski Belediye Başkanı İlhami Ortekin ile birlikte 3 kişi ağır yaralandı.

Aydın’da yangın

AYDIN (İHA) - Aydın’da sabaha karşı meydana gelen ikamet yangınında Aydın eski Belediye Başkanı İlhami Ortekin ile birlikte 3 kişi ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Başkan Ortekin ile birlikte eşi ve kayın validesi yoğun bakıma alındı. Polis yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Yangın sabah saat 05.00 sıralarında Aydın merkez Meşrutiyet Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan 33 numaralı Hilmi Bosnalı Apartmanı’nın 7. katında bulunan Ortekin Ailesi’ne ait birleştirilmiş çift dairede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; sabaha karşı evin mutfak kısmından bilinmeyen bir nedenle dumanlar yükselmeye başladı. Binadaki yanık kokusuna uyanan apartman sakinleri dumanların en üst kattaki birleştirilmiş dairelerden geldiğini fark edince evde bulunan eski Belediye Başkanı İlhami Ortekin ve Ailesini uyandırmaya çalıştı. Uzun uğraşlara rağmen evdekileri uyandırmayan apartman sakinleri bir yandan da itfaiye, polis ve 112 Acil Servis ekiplerini arayarak yardım istedi. İtfaiye ekipleri evin dışından yangına müdahale ederken diğer görevliler de evin kapısı açılarak içeri girilmeye çalıştı.

Apartmanın tahliye edildiği yangında polis ekiplerinin de yardımı ile itfaiye ekipleri oksijen tüpleri ile evde yaptıkları aramada Belediye Başkanı İlhami Ortekin (70) ile eşif Fevziye Ortekin (67) ve Başkan Ortekin’in evinde bulunan Kayın validesi Fatma Kurt’u (90) evde baygın vaziyette buldular. İlk olarak evden polis ekiplerinin de yardımı ile çıkarılan İlhami Ortekin, dumandan ve alevlerden aşırı derecede etkilenmiş vaziyette hastaneye kaldırıldı. Ambulansa konulurken görevlilere bir şeyler söylemeye çalışan Ortekin’in eşi ve kayınvalidesinin içeride olduğunu ve kurtarılması için yardım istediği öğrenildi.

Daha sonra kayınvalide Fatma Kurt (90) ve Fevziye Ortekin (67) yanan evden çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan her üç yaralının da hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

Olayın şokunu üzerinden atamayan apartman sakinleri “Üst katın yandığını görünce Başkan’ı uyandırmaya çalıştık. Kapıları vurduk bir türlü uyandırmadık. Bir yandan da polis ve itfaiyeye haber verdik” diye konuştular.

Tüm haberler


En Çok Aranan Haberler