HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ayhan Oğan'ın AK Parti'den ihracı için başvuru yapıldı!

Sivil Alan Platformu Başkanı Ayhan Oğan, önceki gün katıldığı bir canlı yayında CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın Olağanüstü Hal (OHAL) ile ilgili sözlerine karşılık olarak “Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” ifadesini kullanmıştı. Oğan'ın bu sözleri hem AK Parti hem de muhalefet tarafından sert sözlerle eleştirilmişti. Gelen son dakika habere göre, Oğan'ın AK Parti'den ihracı için başvuru yapıldı.

Sivil Alan Platformu Başkanı Ayhan Oğan'ın CNNTürk’te Ahu Özyurt'un sunduğu Türkiye'nin Gündemi programında söylediği sözler büyük tepki topladı. Aynı programa katılan Aytuğ Atıcı’nın OHAL kalkana kadar sakallarını kesmeyeceğini beyan etmesi üzerine Oğan söz aldı. Atıcı’nın FETÖ mağduriyetlerini dile getirmesinin ardından Oğan “Bunlar aslı astarı olmayan laflar” dedi.

"MEVCUT DEVLETİ YIKTINIZ MI?"

Oğan’ın kendisine itiraz etmesi ve verilerin doğru olmadığını iddia etmesi üzerine Atıcı, verilerin Adalet Bakanlığı’nın sitesinden alındığını söyledi. Oğan ardından “Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” dedi. Atıcı'nın "Ne demek yeni devlet? Mevcut devleti yıktınız mı?" sorusu üzerine Oğan, "Yapılan YAŞ toplantısı yeni bir Türk Silahlı Kuvvetleri'nin inşasıdır. Biz vesayet düzenini yıktık. 15 Temmuz'daki devlet içerisindeki odaklanmış bütün vesayet mekanizmaları darmadağın oldu. Bürokratik oligarşinin hakim olduğu devlet sistemi bitmiştir. Şimdi halkın doğrudan belirlediği bir sistem geliyor. Bunun kurucu lideri de Recep Tayyip Erdoğan'dır. Siyasi görüşünüz ne olursa olsun, temel bir kimliği vardır 15 Temmuz'un. O kimlikte milli ve yerli kimliktir. Yeni kurulan oluşumun misyonu ve vizyonu da budur." ifadesini kullandı.

AK PARTİ'DEN İHRAÇ BAŞVURUSU

Sözleri hem AK Parti'den hem de muhalefetten tepki toplayan Ayhan Oğan hakkında, başta Siyasi Partiler Kanını (4'üncü bölüm) 85'inci maddesi olmak üzere sarf ettiği sözlerin 'emredici nitelikte'ki maddelere aykırı olduğu iddiasıyla ihracı istendi. ABC'nin haberine göre, AK Parti tüzüğünün 117'nci maddesini ihlal edenler hakkında hiçbir takdir yetkisi bırakmaksızın ihraç nedeni olarak belirtilmiş durumda.

Avukat Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun yaptığı başvuruda Ayhan Oğan'ın partiden kesin ihracı istendi. Oğan hakkında işlem başlatılmaması halinde de "parti tüzüğüne aykırı davranmama kuralı" ihlal edilmiş olacağından ve aynı yaptırımla karşı karşıya kalacaklarını aktardı.

“Yeni bir devlet kuruyoruz. Beğenin beğenmeyin, lideri de Recep Tayyip Erdoğan” ifadeleriyle tartışma yaratan AK Parti eski MKYK üyesi Ayhan Oğan'ın yeni görüntüleri ortaya çıkmış, görüntülerde "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk değildir, TBMM'dir” dediği ortaya çıkmıştı.

AYHAN OĞAN KİMDİR?

10. Eylül 1966 Kayseri doğumlu Ayhan Ogan; ilköğretimini Hacı Ali Karamercan İlköğretim Okulu, Orta öğretimini Kadı Burhanettin Orta Okulu, Liseyi Kayseri Endüstri Meslek Lisesi’nde olmak üzere Kayseri’de bitirdi.

Üniversiteyi 1983 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde okumak üzere İstanbul’a gitti. 2. Sınıftan sonra dönemin şartları gereği öğrenimine ara vererek iş hayatına atıldı. Çeşitli şirketlerde kurucu ve yöneticilik yaptı. 2010 yılı itibariyle aktif ticaret hayatından çekilerek bütün vaktini sivil toplum çalışmalarına ayırdı.Öğrenim yıllarından itibaren birçok vakıf ve dernekte kurucu ve yöneticilik yaptı. 2008 yılında “Ortak Akıl Hareketi”ni kurdu. 2006-2012 yıllarında Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Genel Sekreterliğini üç dönem yürüttü.

2010 yılında Türkiye’nin değişik yerlerinden 498 sivil toplum kuruluşlarının desteği ile “Sivil Dayanışma Platformu”nu kurdu. Halen Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı kurulunda icra kurulu üyesi ve SDP’nin başkanlığını yürütmektedir. 2012 yılından AK Parti hükümeti tarafından kurulan Akil İnsanlar heyetinde Doğu Anadolu Grubunun sekreterliğini yürüttü. 2011 yılında Türkiye’de farklı kesimlerden 279 aydın, gazeteci ve kanaat önderlerinin iştirakiyle “Yeni Anayasa Platformu”nu kurdu. Anayasa, demokratikleşme ve uluslar arası ilişkiler çerçevesinde yurt içinde bütün illerde, yurtdışında ise başta Tunus, Yemen, Mısır, Irak olmak üzere saha çalışmalarına devam etmektedir.

1986 yılında ara verdiği üniversite eğitimine çıkarılan af tasarısıyla beraber halen Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünde devam etmektedir. İyi düzeyde Rusça bilen Ogan, evli ve üç çocuk babasıdır.


En Çok Aranan Haberler