HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ayı kostümlü zehirli mantarlar uyarısı

Bursa'da tiyatro oyuncusu Bahtiyar Keskin, sonbahar ile birlikte artan yabani mantar zehirlenmelerine dikkat çekmek için ayı kostümü giyerek ormanda mantar toplayanları uyardı.

Ayı kostümlü zehirli mantarlar uyarısı

Karşılarında ayı kostümü giyen Keskin’i görenler şaşkınlıkları geçince uyarıları dinledi.

Uludağ’ın ormanlık alanlarında sonbaharda yağmur ve nemin artması ile doğada yetişen yabani mantarlar arttı. Uzmanların, yabani mantarlar konusunda uyarısına rağmen ormandan topladıkları mantarı yiyerek zehirlenen ve hastaneye başvuranların sayısı da arttı. Zehirli mantarların tohumları ile döllenen ancak görüntüsü değişmediği için yanıltan mantarlara karşı halkı uyarmak isteyen Bursalı tiyatro oyuncusu Bahtiyar Keskin değişik bir yöntem seçti. Oyunlarda kullandığı ayı kostümünü giyen Keskin, Uludağ’a çıkarak mantar toplayanları uyardı. Karşılarında ayı kostümü giymiş Keskin’i görenler şaşırdı. Daha sonra uyarıları dinledi. Keskin’i gerçek ayıya benzeten bazı kişiler onunla şakalaştı. Bazı atların ayı kostümü içerisinde gördüğü Keskin'den ürktüğü görüldü.

Türkiye’de 2013 yılında ormanlık alanlardan toplanan mantarlar nedeniyle 30 kişinin zehirlendiğini kaydeden bahtiyar Keskin, zehirsiz mantarların, zehirli mantarların tohumları ile karışarak ölümcül hale gelebildiğini söyledi. Ölümle sonuçlanan bitkisel kaynaklı zehirlenmelerin yüzde 50' sinin yabani mantarlardan kaynaklandığını belirten Keskin, "Mantar zehirlenmeleri yeniden gündeme gelince bu sorunu insanların unutamayacakları bir şekilde uyarmak istedim" dedi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler