HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aylık gelirim 10 bin lira demişti ama...

Çete davasında mahkemeye ‘10 bin lira aylık gelirim var’ diyen Cübbeli Ahmet Hoca’nın yayıncısından ayda 80 bin lira aldığı ortaya çıktı.

Aylık gelirim 10 bin lira demişti ama...

Hoca, tutuklanmasının ardından ödemelerde sorun çıkınca yayıncısıyla mahkemelik oldu.

Vatan'dan Elif Altın 'ın haberine göre; ‘Cübbeli Ahmet Hoca’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile yazılarını yayınlayanyayınevi mahkemelik oldu. İddiaya göre Ünlü ile Beyzade Yayıncılık’ın sahibi Fatih Araz 6 Ağustos 2010 tarihinde 5 yıllık sözleşmesi imzaladı.

Sözleşmeyle Cübbeli Ahmet Hoca’nın sahibi olduğu ve yazılarını yayımladığı Arifan Yayıncılık’ıntelif hakları Beyzade Yayıncılık’a devredildi. Şirketini devretti Sözleşmeyle Fatih Araz, Ünlüye haziran, temmuz ve ağustos aylarında 50 bin, yılın diğer aylarında ise 80 bin lira ödemeyi taahhütetti.

Ünlü’nün yeni çıkaracağı eserleri için Araz’dan ek ücret isteyemeyeceği de sözleşmeyle hükme bağlandı. Sözleşmeyle Arifan Yayınları ve Ünlü’nün çıkardığı dergiye ait borç ve alacaklar da Araz’a devredildi. Sözleşme sonrası Fatih Araz ve ortağı Mustafa Yertaşı, Arifan Yayıncılık’a ait olan 1.5 milyonluk borcu kapattı.

Sözleşmede belirtilen aylık ödemeler de Ünlü’ye düzenli olarak yapıldı. Ünlü 16 ay sonra 10 Aralık 2011 tarihinde bir çete operasyonu kapsamında tutuklandı ve 7 Aralık 2012 tarihinde detahliye edildi. Ünlü’ye cezaevinde kaldığı süre boyunca sadece 198 bin lira ücret ödendi. Yaklaşık 8 aylık bir ödeme ise kendisine yapılmadı.

Fesih talebi Ünlü cezaevinden çıkınca bu paranın ödenmesini istedi. Beyzade Yayıncılık’ın sahibi Fatih Araz ise Ünlü’ye kendisi cezaevinde iken tirajlarının düştüğünü, bu nedenle bu parayı ödeyemeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine Ünlü sözleşmeyi fesh etmek istediğini söyledi. Fatih Araz ise Arifan Yayınevi’nin 1.5 milyonluk borcunu ödediklerini belirterek bu meblağın kendilerine verilmesi durumunda sözleşmeyi fesh edebileceklerini dile getirdi.

Hakaret ve tehdit Bu teklifi kabul etmeyen Ünlü televizyon ve radyoda yaptığı sohbetlerinde ve yazılarında şirket sahiplerine hakaret ve tehditlerde bulundu. Bunun üzerine şirket ortakları Araz ve Yertaşı, Ünlü’ye tekzip davası açtı. Ahmet Mahmut Ünlü, ortaklara “davayı geri çekmezseniz size alacak davası açarım” diye haber yolladı. Araz ve Yertaşı, davayı geri çekmeyince Ünlü ortaklar hakkında mahkemeye 160 bin liralık alacak davası açtı.

Mahkemede farklı rakam söyledi! Ahmet Mahmut Ünlü, kamuoyunda “Karagümrük çetesi” olarak bilinen suç örgütüne yönelik İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşmasında kimlik tespiti yapılırken aylık gelirinin 10 bin lira olduğunu söylemişti.

Güncel haberler


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler