HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AYM kararı ÖSYM’ye takıldı

ÖSYM, “Üniversite sorularının tamamı açıklansın” diyen Anayasa Mahkemesi (AYM) kararının aksi yönünde “Soruların yalnızca yüzde 10’u açıklanacak” dedi.

AYM kararı ÖSYM’ye takıldı

Üniversite adayları, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) için başvuru yapmaya hazırlanırken, ÖSYM’den Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına yönelik açıklama geldi. Temmuz 2013’teki değişiklikle ÖSYM’nin sınav sorularını açıklaması, soru havuzu oluşturduğu gerekçesiyle Bilgi Edinme Kanunu kapsamından çıkarıldı.

İSTEYEN GÖREBİLECEK

Ancak AYM bu kararı iptal etti. Kamuoyu bu karardan sonra ÖSYM’nin düzenlediği sınavlarda çıkan soruların tamamını açıklamasını beklerken, tam tersi oldu. Dün ÖSYM’nin sitesinde, şöyle denildi:

“AYM’nin kararı doğrultusunda Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde, adayların başvuru yapmaları halinde kendilerine ait soru kitapçığı, cevap kâğıdı ve cevap anahtarı ile incelemesine sunulacak. Soruların yüzde 10’u sayısınca soruların resmi sitede yayınlanmasına devam edilecek olup hiçbir basın yayın kuruluş veya organına telif hakkı devri yapılmayacak.”

Başvuru 5 Ocak’ta

2015’te üniversite sınavlarına girecek adaylar için ÖSYS başvuruları 5 Ocak Pazartesi başlıyor. ÖSYM, önce başvuruları alacak, ardından sınav ücretleri bankaya yatırılacak. (Hürriyet)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler