HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AYM önünde biber gazı ve tazyikli su ile müdahale

Anayasa Mahkemesi'ne dershanelerin kapatılmaması için dilekçe veren grubun dağılmaması üzerine, güvenlik güçleri tazyikli su ve biber gazı sıkarak müdahale etti.

Özgürlük Demokrasi Platformu adı altında bir araya gelen bir grup, Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde toplanıp mahkeme başkanlığına bireysel dilekçelerini sundu.

Anayasa Mahkemesi önünde çevik kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Anayasa Mahkemesi önünde açıklama yapmak isteyen gruptan, güvenlik güçleri dağılmasını istedi. Buna rağmen dağılmak istemeyen gruba, güvenlik güçleri tazyikli su ve biber gazı sıkarak müdahale etti.

NEFES ALMAKTA ZORLANAN VATANDAŞ İÇİN 112 ACİL ARANDI

Bu arada müdahale sonrasında bir vatandaş fenalaştı. Bir bayan ise vatandaşa ne yapması gerektiğini anlattı. Nefes almakta zorlanan vatandaş için 112 Acil arandı ve gelmesi beklendi.

"NAMAZA MANİ BİR ŞEY VAR MI?"

AYM önünde TOMA'dan sıkılan sudan kokular gelince bir vatandaş polise "Namaza mani bir şey var mı içinde'' diye sordu.

AÇIKLAMADA NAZIM HİKMET'TEN ALINTI

Özgürlük-Demokrasi Platformu'ndan yapılan yazılı açıklamadaki Nazım Hikmet alıntısı dikkat çekti. Açıklamada Nazım Hikmet'in Davet şiiri hatırlatılarak "Büyük şair Nazım Hikmet'in "Bir orman gibi kardeşçesine" şiirinde dediği gibi; o çorak toprağı yeşillendirir." denildi.

İŞTE ÖZGÜRLÜK-DEMOKRASİ PLATFORMU'NDAN YAPILAN AÇIKLAMA:

"Yanan; ülkenin bir köşesindeki orman olsa; itfaiye erleri canhıraş bir mücadele ile bu yangınları söndürürdü. Üstelik orman yangının zor da olsa telafisi mümkün… Kapkara yangının bıraktığı çorak toprağa dikilen her fidan; büyük şair Nazım Hikmet'in "Bir orman gibi kardeşçesine" şiirinde dediği gibi; o çorak toprağı yeşillendirir. Ama bugün ülkemizde çok daha büyük bir yangın var. Eğer bu yangın söndürülmezse; Allah korusun telafisi imkansız zararlara yol açacak… Bütün Türkiye çorak bir toprağa dönüşecek. Bu yangın; adalet binalarını kuşatmış olan yangındır."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler