HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aynı okuldan 7 kişi müdür olarak atandı

İzmir’de bir okuldaki 22 öğretmenden 7’si başka okullara müdür ve müdür yardımcısı olarak atandı.

Aynı okuldan 7 kişi müdür olarak atandı

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Demir, “Atananların Eğitim Bir Sen üyesi olması tesadüf değil” diye konuştu.

İzmir’de 750’ye yakın ilk ve orta dereceli okul müdürü, performans değerlendirmesine tabi tutulurken 75 ve üzerinde puan alamayan 480 okul müdürü koltuğunu kaybetti. Yerini koruyan müdürlerin 132’si başka okullara tayin isteyip giderken, diğerleri kendi okulunda “Göreve devam” dedi. Müdür adayları bu ay içinde girecekleri mülakatın heyecanını yaşarken, Bayındır’da yönetmeliğe karşın müdür görevlendirmeleri yapılması başta veli ve sendikaların tepkisine neden oldu.

3.5 yıllık deneyim yetti
Yönetmelikteki mevcut yöneticiler başlıklı geçici maddenin ikinci fıkrası ’2013-14 ders yılı bitiminde yöneticilik görevi sona eren müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları, bu yönetmelikte öngörülen usul ve esaslara göre yerlerine görevlendirilen yöneticiler göreve başlayana kadar göreve devam ederler’ denilmesine karşın, Bayındır’da görevleri sona eren yöneticilerin yerine 25 öğretmen çeşitli okullara müdür ve müdür yardımcısı olarak görevlendirildi. Bayındır’ın en gözde okullarından Kazım Dirik Ortaokulu’nda mevcut 22 öğretmenin 7’sinin yönetici vekili olarak çevre okullarına görevlendirilmeleri dikkat çekti. Bu okulun müdürlüğüne de 3.5 yıllık meslek geçmişi olan imam hatip meslek dersi öğretmeni getirildi.

‘Eğitim oyuncak ediliyor’

Görevlendirmelerin yönetmeliğe aykırı olduğunu belirten Türk eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Merih Demir, şunları söyledi: “Görevlendirilen 25 öğretmenden 2’si dışında tümünün Eğitim Bir Sen üyesi olması tesadüf değil. Değerlendirmelerin neye göre yapıldığını göreceğiz. Eğitim kurumları maalesef birilerinin
gelecek hayallerinin oyuncağı durumuna getirilmeye çalışılıyor.” (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler