HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ayvalık’ta 17 afgan göçmen yakalandı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yasadışı yollardan Türkiye’ye girerek, Yunanistan’ın Midilli Adası’na kaçmak isteyen 17 Afganlı göçmen, balıkçılardan kaçarken, jandarmaya yakalandı.

BALIKESİR (İHA)Edinilen bilgiye göre Ayvalık sınırları içinde bulunan Maden Adası’ndan bir Zodyak botla açılan tamamı erkek toplam 17 Afgan kaçak göçmen, adanın burnunu döndüklerinde iki büyük balıkçı teknesiyle karşılaştı. Balıkçılara görünmek istemeyen kaçak göçmenler, açıldıkları noktaya geri dönerek bir süre beklemek istedi. Ancak kıyıya yanaştıklarında Ayvalık Jandarma Bölük Komutanlığı’na bağlı devriye ekiplerinin kendilerini fark etmesiyle, kıskıvrak yakalandı. Yaşları 17 ile 30 arasında değişen 17 kaçak Afganlı göçmene, jandarma tarafından insani yardımların yapıldığı öğrenildi.

17 kaçak göçmen daha sonra saat 22.00 sıralarında Ayvalık Devlet Hastanesine sağlık muayenesi için getirildi. Sağlık muayeneleri yapılan 17 Afgan, sınır dışı edilmek üzere Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. 17 Afganlı kaçak göçmeni yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmalarını organize etmeye çalışan G.K (30) ve O.T (32) adlı iki kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler