HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ayvalık'ta cin paniği

Ayvalık'ta cin çarptığı söylenen kızın erkek sesiyle konuştuğu ve başını 180 derece döndürdüğü söylentileri vatandaşları tedirgin ediyor.

Ayvalık'ta cin paniği

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Hamdibey Mahallesi'ndeki cin söylentisi, mahalle sakinlerinin uykularını kaçırıyor.

Hamdibey Mahallesi'nde ilköğretim öğrencisi Z.Ö.'nün (12) içine cin girdiği iddiaları, mahalle sakinlerini korkuttu. Küçük çocuğun cinlere karıştığı yönünde 4 gün önce çıkan iddialar, kısa sürede mahalleye yayıldı. Çocuğun kız olmasına rağmen erkek sesi ile konuştuğu, başını 180 derece çevirdiği, içinde başka varlıkların gezdiği, aşırı güçlendiği söylentileri mahallede hızla yayıldı. Baba Arif ve anne Nurgül Ö. ise, evlerinin yakınındaki bir incir ağacında cinlerin yaşadığını, kızın buradan olağan üstü

varlıklarla kontak kurduğunu iddia etti. Mahalle sakinlerinin, evin bulunduğu bölgeden geçmeye korktuğu belirtildi.

Kelime tekrarları ve bölünmüş kişiliği ile dikkat çeken küçük çocuğun, zaman zaman farklı bir kişiliğe büründüğü öne sürüldü. Mahalle sakinleri, çocuğun bakışlarından çok korktuklarını ifade ederken, bazı vatandaşlar, "Kutsal Damacana" adlı sinema filmindeki karakterle bağlantı kurarak, "Film gerçek oldu" dedi.

İddialar üzerine bölgeye giden Sağlık Grup Başkanlığı doktorları, yaptıkları ilk muayenede çocuğun psikolojik bir rahatsızlık geçirdiğini ve psikiyatr gözetiminde acilen tedaviye başlanması gerektiğini söyledi. Uzmanlar, vatandaşlara grip ve soğuk algınlığı gibi bazen insanların akıl sağlığında da sorunlar olabileceğini ifade etti.

Çocuğun ailesi ve mahalle sakinleri ise çocuğun acilen nefesi güçlü bir hoca tarafından okunması gerektiğini savundu. Ailenin, Manisa-Söke'deki bir cinci hocaya çocuğu götürebilmek için para temin etmeye çalıştığı ileri sürüldü.

Öte yandan mahalle sakinleri, cinlerin yaşadığını iddia ettikleri incir ağacının Ayvalık Belediyesi tarafından kesilmesini istedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler