HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ayvalıkta gergin protesto

İstanbul Taksim'de yapılmak istenen gezi parkına karşı yurt genelinde tepkiler devam ederken, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde de tepki eylemleri devam ediyor.

- AYVALIKTA GERGİN PROTESTO

(FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)

HABER : SUAT SALGIN

KAMERA : SUAT SALGIN

BALIKESİR (İHA) -

Akşam saatlerinde yaklaşık 200 araçlık konvoy yaparak ilçe genelinde gezen sağ ve sol görüşlü oldukları öğrenilen gençler, daha sonra ilçe merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Başbakan ve hükümet aleyhine sloganlar atan yaklaşık 200 kişilik genç gurubuna çok sayıda vatandaşında destek verdiği gözlendi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki ilçenin tek ana arterini trafiğe kapatan kalabalık gurup, polisle karşı karşıya geldi.

Ayvalık İlçe Emniyet Müdürü Rafet Kantar öncülüğündeki polis ekiplerinin uzun süren pazarlıklarına rağmen aralıklı olarak yaklaşık 45 dakika yol kesen guruba polis ekipleri zor kullanmadı. Aynı cadde üzerinde bulunan üzerindeki Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı'na yönelen kalabalık gurup, burada polis barikatıyla karşılaştı.

AK Parti İlçe Başkanlığı önünde hükümet aleyhine sloganlar atan gösterici içinde bazılarının parti AK Parti İlçe binası önünde, İstiklal Marşı ve çeşitli marşlar okuyarak tepkilerini dile getiren guruba polis müdahale kararı aldığı sırada süren pazarlıkların sonuç vermesiyle kalabalık guru- Cumhuriyet Meydanına dönerek Atatürk anıtın önünde gecenin ilerleyen saatlerine kadar polis kontrolünde oturma eylemi yaptı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler