HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Azez'deki PYD mevzilerine top atışı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurları, Halep'e bağlı Azez ilçesindeki terör örgütü PYD/PKK hedeflerine yönelik top atışlarını aralıklarla sürdürüyor. Kırıkhan’dan atılan füzelerle ise PYD vuruldu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurları, Halep'e bağlı Azez ilçesindeki terör örgütü PYD/PKK hedeflerine yönelik top atışlarını dün akşam ve gece de aralıklarla sürdürdü.

Sınır hattında konuşlu birliklerden Fırtına obüsleriyle Azez'deki terör örgütü PYD/PKK hedeflerine top atışları gerçekleştirildi.

Birlikler, Azez'in güneybatısında yer alan havaalanı, Minniğ ve Maranas Köyü ile Tel Rıfat arasındaki Ayndağne Köyü'nün kontrolünü ele geçiren PYD mevzilerini hedef aldı.

Azez'in güneybatısında yer alan Maranas bölgesinden 12 Şubat'ta, terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca sınırın Türkiye tarafına ateş açılması üzerine, TSK unsurlarınca angajman kuralları çerçevesinde karşılık verilmeye başlanmıştı.

PYD MEVZİLERİ FÜZELERLE VURULDU

Türk Silahlı Kuvvetleri bu kez Suriye'nin kuzeyindeki PYD hedeflerini füzelerle vurdu. Hatay’ın Kırıkhan İlçesi’nde konuşlu füzelerle dün ve bugün Suriye’deki PYD hedefleri vuruldu.Hatay’ın Kırıkhan İlçesi’nde konuşlu füzelerle dün ve bugün Suriye’deki PYD hedefleri vuruldu.

Kırıkhan İlçesi’nin Çamsarı, Aygırgölü ve Kürtnasır Köyleri arasındaki tepede konuşlu füzelerle dün saat 22.00 sıralarında Suriye’nin Afrin kenti ve civarındaki PYD noktalarına füze atıldı.

4-5 füze atışı yapılırken, füzeler gecenin karanlığında ilçedeki yerleşim yerlerinden de izlendi.

Aynı noktadan bugün sabahın erken saatlerinde de yine füze atışı yapılarak PYD hedeflerinin vurulduğu kaydedildi.

(AA/DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler