HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Babaanneyle torununun öldüğü trafik kazası davası

Ümraniye'de meydana gelen kazada, babaanne ile torununa çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan sürücünün, 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı

İSTANBUL (AA) - Ümraniye'de meydana gelen kazada, babaanne ile torununa çarparak ölümüne nede olduğu iddiasıyla tutuklanan sürücünün, "bilinçli taksirle iki kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Anadolu 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Emrah Bozdemir ile müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan sanık Emrah Bozdemir, olayın meydana geldiği gün nişanı olduğunu belirterek, "Nişanlımla seyir halindeyken Talatpaşa Caddesi'ne geldim. Müştekilerin bulunduğu araç taşıt yolunun üzerindeydi. Farları yanık şekilde duruyordu. Farlar gözümü aldığı için görüş açım yoktu. Müştekiler araçların arkasından taşıt yoluna geçme niyetindeydiler. O esnada bir yaşlı kadın ve küçük yaşta bir çocuğu fark ettim. Mesafe kısa olduğundan toparlamayadım. İki kişiye çarptım. Olay sırasında nişanımdan dolayı alkol almıştım, doğrudur." dedi.

Müşteki Basri Erdeniz Kalender ise sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, "Kazada ölen Fatma Kalender'in oğluyum, Ahmet Yiğit'in de babasıyım. Olay günü eşim arabayı park etti. Arabayı arka tarafa almak için direksiyon kapısına geçtim. Karşı şeritten bir arabanın hızla üstüme geldiğini gördüm. Kafamı çevirdiğimde benim arabama hızla vurduğunu gördüm. Ben arabanın içerisindeydim. Arabadan indiğimde annem ile oğlumun yerde yattığını gördüm. Öteki araba kaçıyordu." diye konuştu.

Müşteki Burcu Ekdi ise, "Ben Ahmet Yiğit'in annesiyim. Aracın arkasında oturan kayınvalidem ile oğlum aracın sağ arka kapısından indiler. Ben de yanlarına gittim. Oğlum indiği kapıyı açık bıraktı. Ben kapıyı kapatmaya gittiğim anda yukarıdan hızla gelen araç karşı şeride geçti. Ben kendimi çekmesem bana da çarpıyordu. Sonra kaçtı, o hızla kaldırımdaki tüm arabalara vura vura gitti. Sanıktan şikayetçiyim." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanık Emrah Bozdemir'in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Tarafların kusur durumunun tespiti için dava dosyasının Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'ne gönderilmesine hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sürücü Emrah Bozdemir'in sevk ve idaresindeki otomobille Ümraniye İstiklal Mahallesi Talatpaşa Caddesi'nden Lokman Hekim Caddesi istikametine ilerlerken, taşıt yolu içinde bulunan Fatma Kalender ile 11 yaşındaki torunu Ahmet Yiğit Kalender'e çarptığı anlatıldı.

Kaza sonrası ağır yaralanan Fatma Kalender'in 8 Nisan'da, Ahmet Yiğit Kalender'in ise 10 Nisan'da tedavi gördükleri hastanelerde hayatlarını kaybettikleri belirtilen iddianamede, şüpheli Emrah Bozdemir'in olay sırasında 215 promil alkollü olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

İddianamede, sürücü Bozdemir'in "bilinçli taksirle iki kişinin ölümüne neden olma" suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler