HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Babuşçu tweet için özür diledi

Babuşçu tweet için özür diledi

AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu'nun 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ile ilgili Twitter hesabından retweet'lediği bir paylaşım, Meclis Genel Kurulu'nda gerginliğe neden oldu. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın, "Kendisini meczup, sapkın ve şerefsiz ilan ediyorum" sözlerine karşılık Babuşcu, sosyal medyada başka hesaptan yapılan paylaşımı başlığı fark etmeden kendisinin de paylaştığını anlattı.

AK Parti'li Babuşcu, "Hem başlık hem içerikle ilgili özürlerimi sunuyorum. Herhangi bir kastım yoktu. Dikkatsizlik sonucu oldu. Huzurlarınızda Sayın İnönü'yü tekrar rahmetle anıyorum. Ruhu şad olsun" dedi.

Babuşçu'nun konuşmasının ardından, tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes ile AK Parti vekilleri arasında tartışma çıktı. [Fotoğraf: AA]

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, böyle bir paylaşımda bulunulmuşsa kendilerinin de bunu tasvip etmeyeceğini söyledi.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut da, paylaşımı kınadığını belirterek, "İlgili partinin de gereğini yapmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Başkanvekili Yakut birleşime ara verdikten sonra AK Parti sıralarına yaklaşan CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Babuşcu ile tartıştı. Özkes'e bazı AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi.

Tülay Babuşcu, Twitter hesabından da özrünü tekrarladı. Babuşcu, Twitter'da "Başkan RTE" isimli bir kullanıcının, "Bizans dostu kahpe İnönü" mesajını hesabında paylaşmıştı. Babuşcu, bir saat sonra bu tweet'i hesabından silmişti.

Tülay Babuşcu daha önce de Twitter'da, "Osmanlı İmparatorluğu'nun 90 yıllık reklam arası sona erdi" mesajını paylaşarak Cumhuriyet'e "reklam arası" demiş, bu tartışmalara neden olmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

aljazeeraturk

İnegöl Belediyesi: Köpekler havasızlıktan öldü

Aziz Yıldırım PFDK'ya sevk edildi

Emniyet gazete küpürlerini gönderdi

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler