HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BAĞKUR prim sorgulama ve ödeme e-Devlet Kapısı'nda

BAĞKUR sorgulama işlemi e-Devlet Kapısı'nda! BAĞKUR sorgulama ile emekliliğinize ne kadar kaldığını, prim ve gün sayınızı öğrenebilirsiniz. Konunun detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

BAĞKUR prim sorgulama ve ödeme e-Devlet Kapısı'nda

Her geçen yıl internet ve teknoloji anlamında bir gelişim içindeyiz. Ülkemizde internet teknolojisi her geçen yıl gelişmektedir. İnternet teknolojisi geliştikçe de internet üzerinden gerçekleştirebileceğiniz işlemlerin sayısı da artmaktadır. Ülkemizde bulunan çoğu kurum ve kuruluş da internet uygulamalarını geliştirmiştir. Bu internet uygulamaları sayesinde vatandaşlar işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. İnternet teknolojisini en iyi kullanan kurumlardan bir tanesi de Sosyal Güvenlik Kurumudur. Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmet verdiği kişi sayısı çok fazla olduğu için internet uygulaması üzerinden verdiği hizmetlerin sayısı da çok fazladır. Büyük şehirlerde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumlarında kalabalık olduğu için vatandaşlar sıra beklemek yerine buradaki işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirmek isteyebilir. Bu sayede hem zamandan tasarruf edebilir hem de kolay bir şekilde işlemlerini gerçekleştirebilir.

BAĞKUR PRİM SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun internet uygulamasından bir çok sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. SSK - BAĞKUR sorgulama işlemini de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun internet uygulaması E-Devlet sistemi altındadır. E-Devlet sisteminde ülkemizde bulunan çoğu kurum ve kuruluşun internet uygulaması bulunmaktadır. Bütün internet uygulamaları tek bir sistem altında yer aldığı için vatandaşlar E-Devlet sistemine giriş yaparak bir çok işlemini gerçekleştirebilir. E-Devlet sistemine giriş yaparak da Sosyal Güvenlik Kurumu'nun internet uygulamasına ulaşabilirsiniz ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun internet uygulamasına giriş yaparak sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. SSK ve BAĞKUR sorgulama işlemini de Sosyal Güvenlik Kurumu'nun internet uygulamasına giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz. BAĞKUR sorgulama işlemi ile birlikte bağ-kur başlangıç tarihinizi, hizmet verdiğiniz süre, BAĞKUR numaranızı öğrenebilirsiniz. SSK sorgulama işlemi ile birlikte de SSK prim ödenen gün sayısı, ilk hizmete başlama tarihinizi, çalıştığınız gün sayısı ve ilk sigortalı işe giriş ve çıkış tarihinizi öğrenebilirsiniz. SSK ve BAĞKUR sorgulama işlemini E-Devlet sisteminden gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ise sisteme giriş yapmanız gereklidir.

E-Devlet sistemine giriş yaparak birçok sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. SSK - BAĞKUR sorgulama işlemini de gerçekleştirebilmek için sisteme giriş yapmanız gereklidir. E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamanız gereklidir. Bu linki tıkladıktan sonra karşınıza E-Devlet sistemine giriş yolları gelecektir. Bu giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçerseniz eğer giriş yapabilmek için T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekecektir. E-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız eğer üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile herhangi bir PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında şifrenizi alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra ve sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümüne girmelisiniz. E-Hizmetler bölümünden de Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra alt hizmetlerinden bağlı olduğunuz kuruma göre sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. SSK'ya bağlı olan vatandaşlar 4A hizmetleri bölümü altından BAĞKUR'a bağlı olan vatandaşlar da 4B hizmetleri bölümü altından sorgulama işlemini gerçekleştirebilirler.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler