HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2015 yılı bahar dönemi AÖF sınav soruları açıklandı

Öğrenciler merakla AÖF sınav sorularının açıklanmasını bekliyordu. Beklenen oldu ve AÖF sınav soruları Açıköğretim Fakültesi'nin internet sitesinden öğrencilerin erişimine açıldı.

2015 yılı bahar dönemi AÖF sınav soruları açıklandı

Açıköğretim Fakültesi'nde okuyan öğrenciler bir süredir AÖF sınavına girecekleri günü bekliyordu. Merakla beklenen AÖF sınavları 18-19 Nisan 2015 tarihlerinde gerçekleştirildi. AÖF sınavlarının yapılmasının ardından adaylar AÖF sınav sorularını beklemeye koyuldu. AÖF sınav soruları, sınavın gerçekleştirilmesinden kısa bir süre sonra Açıköğretim Fakültesi'nin resmi sitesinden yayınlandı. Öğrenciler e-posta adresleri veya T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle oturum açarak AÖF soru ve cevaplarına erişebilecek.

Bahar dönemi vizelerinin ardından, final sınavları ise 7 Haziran'da gerçekleştirilecek genel seçim nedeniyle 23-24 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

[

**](http://sinav.eogrenme.anadolu.edu.tr/)

SINAVLARA GİRMEK İÇİN GEREKEN BELGELER

**Sınav Giriş Belgesi

Öğrenci Kimlik/Tanıtım Kartı veya Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi**

(Öğrenci kimlik/tanıtım kartını kaybeden öğrencilere kimlik veya tanıtım kartları hazırlanıncaya kadar sadece sınavlarda kullanılmak üzere fotoğraflı Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi verilmektedir. Kimlik/tanıtım kartı başvurusu yapmayan öğrencilere bu belge verilmeyecektir.)

Fotoğraflı ve Onaylı Özel Kimlik Belgesi

(Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (muvazzaf askerler hariç), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar)

Sınava giriş için gerekli bu üç belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz!

Öğrenciler, Sınav Giriş Belgesini http://aof.anadolu.edu.tr adresinin Öğrenci Girişi bölümüne TCKN ve şifreleri ile giriş yaptıkları öğrenci sayfalarından veya AÖF Bürolarından alabilirler.

AÖF'nin resmi sistesinden çok önemli bir duyuru yayınlandı. Af başvurusu ve kayıt duyurusuna göre aftan yararlanmak isteyen öğrenciler için yol haritası verildi. İşte o duyurunun detayları:

AÇIKÖĞRETİM , İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ 6569 SAYILI KANUN KAPSAMINDA AF BAŞVURU VE KAYIT DUYURUSU

26 Kasım 2014 tarih ve 29187 sayılı Resmi gazete’de yayımlanan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair 2547 Sayılı Kanuna, 6569 Sayılı Kanunun 32. Maddesi ile eklenen Geçici 68. Maddesinde “Yükseköğretim kurumlarından bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce ilişiği kesilen öğrenciler, ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren beş ay içinde başvuruda bulunmaları halinde geçici 58 inci maddede yer alan esaslara göre, ilgili yükseköğretim kurumunda açılmış program ve ders var ise takip eden eğitim-öğretim yarıyılında, yoksa takip eden eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilirler.” denilmektedir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler