HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bahar Dönemi YDS soruları erişime açıldı

YDS 2016 geride kaldı, gözler soru ve cevapları aradı. ÖSYM YDS soruları ve cevaplarını kısa sürede erişime açtı. Adaylar 10 gün süreyle YDS sorularının tamamını görüntüleyebilecek.

Bahar Dönemi YDS soruları erişime açıldı

Yılda 2 kez uygulanan Yabancı Dil Sınavı YDS gerçekleşti. 3-15 Şubat 2016 tarihleri arasında alınan başvuruların ardından 27 Mart'ta YDS gerçekleşti. 27 Mart 2016 tarihinde, saat 09:30’da yapılan ve 2,5 saat süren YDS'nin ardından adaylardaki heyecan bir nebze olsun azaldı. Sınavın ardından bu sefer de YDS soruları ve cevaplarının yayınlanacağı tarih beklendi. Peki YDS soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak? ÖSYM adayları bekletmeyerek YDS soru ve cevaplarını erişime açtı. YDS soruları ve cevaplarının tamamı ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numara ve şifre ile 10 gün süreyle, 10 Nisan'a kadar görüntülenebilecek. YGS sorularını aşağıda yer alan bağlantıdan kontrol edebilir ve ardından açıklanır açıklanmaz sonuçlarınızı yine haberimizde bulabilirsiniz.

YDS NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan YDS 100 üzerinden değerlendiriliyor. 90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi, 80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak kabul ediliyor. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilecektir.

YDS SONUÇLARI

Adaylar YDS sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri/duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. İlgili kamu kurum ve kuruluşları adaylara ait sonuç bilgilerini, Merkezimize resmi olarak başvurdukları takdirde web servis üzerinden alabilirler. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler