HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bahar havası daha ne kadar sürecek?

Ege'de fırtına bekleniyor. Yurdun diğer kesimlerinde ise bahar yaşanıyor. İstanbul bugün 19 dereceyi görürken ılık ve yağışlı hava hafta sonuna kadar sürecek.

Bahar havası daha ne kadar sürecek?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Ege'de sabah saatlerinden itibaren rüzgarın güney ve güneydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (60-75 kilometre/saat) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Hava durumu - 5 günlük sonuçları öğrenin

Tahminlere göre, fırtına yarın sabah saatlerinde etkisini kaybedecek.
**ILIK VE YAĞIŞLI HAVA HAFTA SONUNA KADAR ETKİLİ OLMAYA DEVAM EDECEK**
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta sonuna kadar da Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisinde kalacağını, yurdun büyük bölümünde aralıklarla görülecek yağışların Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiği açıkladı. Hava sıcaklığının hafta sonuna kadar ülke genelinde mevsim normallerinin 5 - 9 derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiği belirtildi.
Yurdun halen doğu bölgeleri üzerinde bulunan yüksek basınç merkezi ile Orta Akdeniz üzerinde bulunan alçak basınç merkezi nedeniyle güneybatılı hava akımlarının etkisinde bulunduğu hatırlatıldı. Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta sonuna kadar da Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisinde kalacağı, yurdun büyük bölümünde aralıklarla görülecek yağışların Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiği belirtildi. Rüzgarın genel olarak güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yurdun batı bölgelerinde zaman zaman kuvvetli olarak eseceği tahmin edildiği açıklandı. Hava sıcaklığının hafta sonuna kadar ülke genelinde mevsim normallerinin 5 - 9 derece üzerinde seyredeceği tahmin edildiği belirtildi.
**DOĞU'DA KAR ÇİLESİ BİTMİYOR**
Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 9 dereceyle Erzurum, Ardahan ve Kars'ta ölçüldü. Bölgede 316 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren bölgede soğuk hava ve don olayları etkili oluyor. Yetkililer, kar erimesi ve çığ tehlikesine karşı uyardı. Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Erzurum, Ardahan ve Kars'ta 9, Erzincan'da 6, Iğdır'da 4, Ağrı'da 3 derece oldu.
Günün en yüksek hava sıcaklıklarının Erzurum'da 0, Ağrı ve Kars'ta 1, Ardahan ve Iğdır'da 3, Erzincan'da 5 derece olması tahmin ediliyor.
Bu arada aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle Erzurum'da 154, Ağrı'da 93, Iğdır'da 49, Kars'ta 20 olmak üzere toplam 316 köyle ulaşım sağlanamıyor.
İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun şekilde çalışmalarını yürütüyor.
Bölgede kar kalınlıkları Ağrı'da 68, Ardahan'da 40, Erzurum'da 28, Kars'ta 18, Erzincan'da 11, Iğdır'da 4 santimetre, Palandöken Kayak Merkezi'nde 85 ve Bayraktepe Kayak Merkezi'nde 72 santimetre olarak ölçüldü.
AA - DHA


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler