HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bahar havası ne kadar sürecek?

Yurdun büyük bir bölümünde yağış görülecek. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, şeklinde olacak.

Bahar havası ne kadar sürecek?

ANKARA (ANKA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege, Antalya, Çanakkale, Edirne ve Balıkesir'in batı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

Hava durumu - 5 günlük sonuçları öğrenin

Hava sıcaklığında önemli bir değişikliğin olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, batı bölgelerde kuvvetli (30-60 km/s) yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege, Antalya, Çanakkale, Edirne ve Balıkesir'in batı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani su baskını, sel, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

-ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI-

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü ve artan sıcaklık nedeniyle yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı (12)

ANKARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra hafif yağmur ve sağanak yağışlı (11)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor. (16)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (15)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (17)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu (18)

VAN: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (5)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (3)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı (10)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Çanakkale ve Balıkesir, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin yağmur ve sağanak geçecek. Yağışların; akşam saatlerinde Edirne, Çanakkale, çevreleri ile Balıkesir'in batı ilçelerinde (Edremit, Gönen ve Burhaniye) kuvvetlenmesi bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batısında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/s)ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. Lodos nedeniyle yaşanabilecek baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

EGE: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren İzmir, Aydın, Manisa ve Uşak, öğle saatlerinde Denizli, Muğla ve Kütahya çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; aksam saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, kıyı kesimlerde güney yönlerden kuvvetli(30-60 km/s), Kuzey Ege'de yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. Lodos nedeniyle yaşanabilecek baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Antalya, Isparta, Burdur, Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ile çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren Antalya ve çevresinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin batısında güneybatı yönlerden kuvvetlice(30-60 km/s) esecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Ankara, Çankırı, Eskişehir ve Konya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu ve Zonguldak çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler