HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Efkan Ala oğlunu sınava getirdi

ÖSYM tarafından düzenlenen 2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), Türkiye genelinde ve Lefkoşa’da saat 10.00’da başladı. İçişleri Bakanı Efkan Ala da oğlunu sınava getirdi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala Ankara Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ndeki YGS sınavına giren oğlu için, “Gerçekten bir heyecan duymuyorum, heyecanlıyım dersem doğru olmaz. Başarılı olmasını temenni ediyorum tabi” dedi.
Bakan Ala, oğlunu sınav salonuna gönderdikten sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Bir gazetecinin neler hissediyorsunuz, duygularınızı öğrenebilir miyiz? Sorusunu üzerine Bakan Ala, “ Üniversite sayımız çoğaldı seçeneklerimiz çoğaldı. Meslekler çoğaldı, dünya ile entegre olan bir gençliğimiz var o bakımdan ben gerçekten çok rahatım. Velilerin ve öğrencilerimizin rahat olmasını temenni ediyorum. Türkiye’nin gelişmesine paralel olarak gençlerimize imkanlar çoğalıyor” diye ifade etti.
Bir gazetecinin çocuğunuz ne olmak istiyor? Sorusuna Bakan Ala, “Ne olmak istiyorsun sorusuna biz hep ne yapmak istiyorsun, diye yetiştirmeye çalıştık. Tıp Fakültesini tercih etti. Hayırlı uğurlu olsun inşallah başarılı olur” diye konuştu.
Gazetecilerin heyecanlımızsınız? sorusuna ise Bakan Ala, “Gerçekten bir heyecan duymuyorum, heyecanlıyım dersem doğru olmaz. Başarılı olmasını temenni ediyorum tabi” şeklide konuştu.

Çocuklarının sınava girmesi ile birlikte velilerde de heyecanlı bekleyiş başladı. Çocuklarını sınava gönderen aileler sınavının başlamasıyla ile heyecanları da arttı. Sınav da başarılı olmaları için dua eden veliler, çocuklarına okunmuş pirinç yedirmeyi de ihmal etmedi. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler