HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Işık'tan son dakika çok sert Yunanistan açıklaması

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Yunanistan'la tırmanan gerilime ilişkin son dakika bir açıklama yaptı. Işık, Yunan mevkidaşı Panos Kammenos'u kınadı.

Bakan Işık'tan son dakika çok sert Yunanistan açıklaması

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, son dakika habere göre, "Hiç kimsenin sorumsuzca ve provokatif açıklamalar yapmasını asla kabul etmeyiz. Biz Türkiye olarak sorunlarımızı oturarak, konuşarak çözmenin her zaman gayreti içerisinde olduk. Yunanistan'a çağrımız bu konuda bu Savunma Bakanı'nın sorumsuzca açıklamalarına bir son vermesidir" dedi.

"HİÇ KİMSENİN SORUMSUZCA VE PROVOKATİF AÇIKLAMALAR YAPMASINI ASLA KABUL ETMEYİZ"

Bakan Işık, partisinin düzenlediği il istişare kurulu toplantısında Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un Ege'de yaşandığını öne sürdüğü hava sahası ihlallerine ilişkin açıklamalarına cevap verdi. Türkiye ile Yunanistan'ın sorunlarını konuşarak çözmek durumunda olduğuna dikkat çeken Işık, "Türkiye olarak bizim tavrımız budur. Bundan dolayı hiç kimsenin sorumsuzca ve provokatif açıklamalar yapmasını asla kabul etmeyiz.

"SON VERME" ÇAĞRISI

Biz Türkiye olarak sorunlarımızı oturarak, konuşarak çözmenin her zaman gayreti içerisinde olduk. Bu hiçbir zaman emri vakiye boyun eğeceğimiz anlamına da gelmez. Yunanistan'a çağrımız bu konuda bu Savunma Bakanı'nın sorumsuzca açıklamalarına bir son vermesi sorunlarımızın, meselelerimizin bir arada, birlikte konuşarak çözüm yolu için gayretlerimizi sürdürmemizdir" şeklinde konuştu.

(ANKA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler