HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Kılıç'tan taraftarlara sitem!

Samsun'da izlenimlerine devam eden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun'a yapılacak yeni stadyumun temelini attı.

Bakan Kılıç'tan taraftarlara sitem!

Bakan Kılıç, 33 bin 919 kişilik stadyumun 125 milyon liraya mal olacağını ve 600 günde bitirileceğini söyledi. Kılıç, stadyumun açılışına katılmayan taraftarlara da sitem etti.

Samsun'a yeni bir stadyumun yapılmasının uzun yıllardır istediğini söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç temel atma töreninde şunları söyledi:

"Samsun'a UEFA kriterlerine uygun modern çağa paralel, kentin sportif gelişim hızına kapalı ve açık alanlarıyla hizmet verebilecek yeni bir stadyumun kazandırılması. Yıların hayali olan bu büyük özlem bugün gerçeğe dönüşüyor. Bizim için ayrıca bir mutluluk vesilesi 12 Haziran 2011 seçimleri öncesinde Samsun'daki mitingde, Samsunlulara ve Samsunspor taraftarlarına bir stadyum sözünü sayın Başbakanımız vermişti. Sayın Başbakanımız tarafından 2011 seçimleri öncesi ilan edilen bu projenin bugün temel atma merasimini gerçekleştiriyor olmanın heyecanı ve sevinci ve coşkusu inanın bambaşka."

TÖRENE KATILMAYAN TARAFTARA SİTEM
Stadyumu en çok Samsunsporlu taraftarların istediğini dile getiren Bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün çok önceden ilan edilen bir temel atma merasimi gerçekleştiriyoruz, taraftar dernekleri aramızda yok. Muhtemelen futbol sezonuna ara verildi, taraftar da sezona ara verdi. Ama bu sistemimi kendileriyle paylaşıyorum. Stadyumundan tribünlerine varıncaya kadar, futbolcusundan tesislerine varıncaya kadar canla başla Samsunspor'a sahip çıkan bu anlayışı bugün burada bulunarak desteklemeleri, takdir etmeleri gerekirdi. Hani o çok stadyum isteyen taraftar gruplarımız nerede? Hani o stadyum için yanıp tutuşan taraftar camiası nerede? Onları bugün göremiyoruz tatil. Pazar günü olmasına rağmen onları burada görmüyor olmanın sistemini bu vesile ile kendilerine iletmiş oluyorum."

ALTINDA TİCARİ ALANLAR
Stadyumun adının eskisi gibi 19 Mayıs olacağını dile getiren Bakan Kılıç, stadyumun 33 bin 919 kişilik olduğunu belirtti. 600 gün yani 2 sezon sonra stadyumun bitmiş olacağını açıklayan Bakan Kılıç sözlerini şöyle konuştu:

"Bu sadece bir stadyum değil. Maç izlerken oturulacak tribünlerden ibaret değil burası. 137 bin metrekare kapalı kullanım alanı bulunan büyük bir işletmenin temelini atıyoruz. Tribün altlarında onlarca spor salonu olacak, tribün altlarında alışveriş noktaları ve iş yerleri olacak. Gelecekte bu ticari alanlar Samsunspor'a gelir sağlayacak."

Bakan Kılıç daha sonra 125 milyon TL'ye mal olacak olan, 33 bin 919 kişi kapasiteli ve 137 bin 700 metrekarelik alana yapılacak Samsun 19 mayıs Stadyumu'nun temelini attı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler