HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Müezzinoğlu: Kürtaj bir hastalık mıdır?

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Zeytinburnu'nda 3 Halk Sağlığı laboratuvarı, Zeytinburnu sağlıklı yaşam merkezi, 35 evde sağlık hizmeti araçları ile 8 frigorifik aşı nakil aracının hizmete alım törenine katıldı.

"NEYİN İSTİSMARINI YAPIYORSUNUZ?"

Zeytinburnu'ndaki İl Halk Sağlığı ek hizmet binasında gerçekleşen törende konuşan Bakan Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarının 24 saat fedakarlık yaparak çalıştığını söyleyerek bundan sonra da aynı fedakarlığı göstereceğini ifade etti. Bakan Müezzinoğlu “Çünkü bizim sağlık çalışanları hekimler olarak bu millete borcumuz bu mesleğe sorumluluğumuz var. Mesleğin saygınlığı vatandaşımıza bu mesleğin gereğini yapmaktan geçer.Mesleğin onuru vatandaşımızın derdini paylaşmaktan geçer. Onun için yarın kutlayacağımız 14 Mart Tıp Bayramı ülkesini ve milletini seven mesleğine değer veren, saygı duyan tüm sağlık çalışanlarımıza hayırlı olsun diyor, tebrik ediyorum. İnşallah sağlık camiamızın da yarınları bugünden güzel olacak. Ama içimden bir cümle daha söylüyorum.

Yarın hasta bakmama, eylem yapma hekimlerin hasta dışındasakın hastalanmayın diyen anlayışı da buradan kınıyorum. Biz bu millete sıkıntı çektiremeyiz. Zorluk çıkartamayız. 24 saat hizmetinde olan mesleğin onuruna da leke getirecek hiçbir anlayışın içinde olamayız. Şimdi soruyorum; boykotçağrısı yapan Türk Tabipler Birliği'ne iş bırakma eylemi diyen odalara, birliklere, 11 yıl önce bu ülkede bebek ölümleri neydi. Anne ölümleri neydi biliyor musunuz? Hekim arkadaşlarımızın MR'a, laboratuvarı, ameliyathaneye ulaşım imkanları neydi biliyor musunuz? Maddi ve manevi onurları neydi? Aile hekimlerimize, pratisyen hekimlerimize nasıl bakılıyordu biliyor musunuz? Pratisyen hekimlerimiz bugün aile hekimleriolarak Türkiye'nin en onurlu en saygın alanında mesleklerini icra ediyorlar. Neyinprovokasyonunu yapıyorsunuz? Neyinistismarını yapıyorsunuz? Hangiideolojik anlayışla bu milletin sağlığıyla oynamak istiyorsunuz" diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ile birlikte açılış kurdelesini kesti.

"MEDULA SİSTEMİ HASTALIKLARI SAYAR"

Kurdele kesiminin ardından bakan Müezzinoğlu'na, hastanelerle SGK arasındaki iletişimi sağlayan Medula isimli sistemden isteğe bağlı kürtaj kodunun kaldırıldığıyla ilgili çıkan haberler soruldu.Bakan Müezzinoğlu soruya “Kürtaj bir hastalık değildir. Gebelik normal bir süreçtir.Dolayısıyla Medula sisteminde kürtaj diye bir kelime zaten olmaz. Gebelik vegebeliğin sonlandırılmasıdır.O bir sonuçtur, hastalık değildir. Kürtaj bir hastalık mıdır ki Medula sisteminde yeri olsun? Dün var mıydı? Dün de yoktu. Medula sistemi hastalıkları sayar. Dolayısıyla kürtaj hastalık değildir. İstenmeyen gebeliğin sonuçlandırılmasıdır. Dolayısıyla gebelik, hamilelik kısmı vardır. Sen ondan sonrahamilelik mi gerekir, kürtaj mı gerekir,takip mi gerekirondan sonraki süreçtir. Öküzaltında buzağı aramanın anlamı yok. Kürtaj hastalık değildir. SGK kapsamında mıydı? Biz SGK kapsamına girmesiyle ilgili sağlık bakanlığı olarak çalışma bakanlığınatalepte bulunduk. Onu değerlendiriyoruz. Zaten SGK kapsamında değildir.Her durumda tıbbi zorunlulukvarsa SGK bunu karşılar" yanıtını verdi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler