HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Nabi Avcı Eskişehir'de

Çeşitli programlara katılmak üzere Eskişehir'e gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Nabi Avcı Eskişehir'de

Açılış töreninde konuşan Bakan Avcı, Eskişehir'de hizmete açılan her kurumun, her yeni yapı ve her yeni hizmetin herkesi mutlu ettiğini söyledi. Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nun sadece eğitim alanı olarak değil, aynı zamanda sosyal etkileşim alanı olarak da hizmete girdiğini kaydeden Bakan Avcı, "İlk Halk Eğitim Merkezi binası 1961 yılında yapılmıştı ve 30 yıl boyunca eski binada hizmet görmüştü. Bu bina 2013 yılında yapımına başlandı, yani bir yılda bitti. Ben emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Binanın bir özelliği de ayrıca, engelli vatandaşlarımızın da hizmetine uygun olmasıdır. Engelli vatandaşlarımız düşünülerek gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Eskişehir engelli vatandaşlarımızın erişimi konusunda gerek kamu binalarında, gerekse sivil binalarda özen göstermede Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden biri. Hatta Türkiye'nin değil dünyanın da ilk engellilerine göre düzenlenen camisini de evvelki sene Odunpazarı'nda açmıştık” dedi.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nden bahseden Bakan Avcı, "Eğitim belli bir yaşta sınırlı değil. Milli Eğitim Bakanlığı'nın özellikle eğitim çağı dışında normal eğitim çağı dışında kalan vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerini organize etmek üzere bir genel müdürlüğümüz var. Bütün dünyada takdir edilen çalışmalar yapılıyor. Genel müdürlük bünyesinde halk eğitim merkezlerinde yüzlerce kurslarda sertifikalar veriliyor ve insanlarımız buradaki eğitimlere de büyük rağbet gösteriyorlar” diye konuştu.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ise konuşmasında, halk eğitim merkezinin varlığının toplum ve kültür için öneme sahip olduğunu söyledi. Vali Tuna, halk eğitim merkezinin yeni binaya kavuşmasıyla verimliliğinin artacağına inandıklarını kaydederek, merkezin güzel hizmetlere vesile olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Bakan Avcı ve beraberindeki heyet, hizmete açılan Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu binasını gezdi. Bakan Avcı, açılışın ardından Beylikova ilçesindeki programlara katılmak üzere buradan ayrıldı.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler