HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Ramazanoğlu'nun Karaman'da tecavüz açıklamasına tepki

Karaman'da tecavüz olayı ülke gündeminde bomba etkisi yarattı. Karaman'da tecavüz hakkında Bakan Semra Ramazanoğlu'nun açıklamaları ise yeni tartışmaları beraberinde getirdi.

Bakan Ramazanoğlu'nun Karaman'da tecavüz açıklamasına tepki

Karaman’da tecavüz iddiası gündeme bomba gibi düştü. Karaman Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'ne yakın kişilerin kiraladığı evlerde kalan çocuklara ders veren bir öğretmenin 10 çocuğa tecavüz ettiği iddiası gündemi sarstı. BirGün Gazetesi’nden Serbay Mansuroğlu’nun haberine göre korkunç olay Karaman’da yaşandı. İddiaya göre; Karaman’da yaşayan ve merkezde görev yapan Eğitim Bir Sen üyesi sınıf öğretmeni M.B, Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'ne yakın kişilerin kiraladığı evlere giderek, o evlerde kalan çocuklara ders veriyordu.

Fakat M.B, özel ders için gittiği bu evlerde çocuklara tecavüz etti. Olay, çocuklardan birinin durumu ailesine anlatmasıyla ortaya çıktı. Yapılan şikayet üzerine öğretmen M.B, 4 Mart günü görev yaptığı okula gelen polisler tarafından gözaltına alındı. Savcılıkta ifadesi alınan öğretmen M.B. çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tarikat evlerinde yaşanan bu korkunç olay sonrası, savcılık dava dosyası hakkında gizlilik kararı aldı. Tutuklanan sınıf öğretmeni M.B’nin yerine ise okulda başka bir öğretmen görevlendirildi. Öğrenciler ise aileleriyle birlikte Karaman Devlet Hastanesi’ne giderek tecavüzü belgeledi.

350 YIL HAPİS İSTEMİYLE YARGILANACAK

Karaman kent merkezindeki Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'nda görevli sınıf öğretmeni Muammer B., gönüllü olarak kurs verdiği, vakıf ve derneklere ait olduğu öne sürülen evlerde barınan 10 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla geçen 4 Mart günü tutuklandı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 14 sayfalık iddianame tamamlandı. Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan kamu davasında öğretmen Muammer B., 'çocuğun cinsel istismarı', 'hürriyetten yoksun bırakma' ve 'çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik' suçlarından 350 yıla kadar yargılanacak.

OLAY HERKESİ ŞOKE ETTİ

Konuyla ilgili DHA’nın haberinde ise, gözler vakıf ve derneklerin kurs ve etüt adı altında açtığı evlere çevrildi. Konuyla ilgili DHA’ya konuşan Karaman Valisi Murat Koca, olayla ilgili soruşturmanın adli mercilerle yürütüldüğünü ve dava hakkında gizlilik kararı olduğunu, olayın adli vaka olduğu içinde Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapılmasının daha doğru olduğunu söyledi.

Eğitim Bir Sen Şubesi yetkilileri konuyla ilgili büyük üzüntü duyduklarını ancak bir kişi yüzünden camialarının suçlanmaması gerektiği kaydetti.

Sosyal medyada adı geçen vakıf ve derneklerden Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'nin (KAİMDER) Başkanı Mehmet Sarı, kendilerine bağlı herhangi bir yurt ve ev olmadığını söyledi. Mehmet Sardı, "Adı geçen Muammer B.'nin bizde herhangi bir üyeliği ya da kaydı yoktur. Bizim yurt ya da evle işimiz yok. Biz imam hatip okullarıyla irtibatlıyız' dedi.

BAKAN SEMA RAMAZANOĞLU'NDAN TARTIŞMALI AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Karaman’da öğrencilere yönelik cinsel istismar olayı için “Sıfır toleransla hukuki açıdan bütün takip ettiklerini” söyledi. Yaşlı Destek Programı’nın tanıtım toplantısı öncesinde, gazetecilerin sorularını yanıtlarken Karaman’daki çocuklara cinsel istismar olayıyla ilgili konuştu. Ramazanoğlu şunları söyledi:

‘Takipçisiyim’

“Karaman’da olan konuyla ilgili olarak ilk vaka ortaya çıkar çıkmaz hemen hukuki açıdan bakanlığımız müdahil oldu. Bizzat ben yine hukukçu arkadaşlarımı arayarak toplantı yaptım. Dedim ki, bu olayı da takip ediyoruz, ben de takipçisiyim.

‘Hizmetlerini takdir ediyoruz’

“Her zaman kötü niyetli insanlar, bazı işleri su istimal edebilen insanlar olabiliyor. Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz. Biz Ensar Vakfı’nı da tanıyoruz, hizmetlerini de takdir ediyoruz, ama öteki taraftan bunu yapan kişi için de sıfır toleransla hukuki açıdan bütün takibimizi yapıyoruz. Bu çocuklar ile ilgili bakanlığımızın rehabilitasyon ve sosyal hizmet uzmanlarımız, psikologlarımız devreye girdiler. Aileler ziyaret edildi. Çocuklarımızın rehabilite edilebilmesi için çalışmalar başlatıldı. Çocuklarımızın en az travma ile bu dönemi en iyi şekilde atlatabilmeleri için gerekli bütün psikolojik destekler veriliyor ve vermeye devam edeceğiz.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler