HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Yıldırım: "Kanal İstanbul için beş tane güzergah üzerinde çalışıyoruz”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Kanal İstanbul için beş tane güzergah üzerinde çalışıyoruz. Hiçbir güzergahı açıklamış değiliz" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmeler devam ediyor. Komisyon toplantısında konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kanal İstanbul'un güzergahına yönelik haberlere açıklık getirdi.

Bakan Yıldırım, "Bölgede iki projemiz var. Kanal İstanbul, üçüncü havalimanı. Kanal İstanbul için beş tane güzergah üzerinde çalışıyoruz. Hiçbir güzergahı açıklamış değiliz. Ancak bu çalışmalar esnasında bölgede bir takım tahminlerle spekülasyon oluşturuluyor. Vatandaşların hayal kırıklığı yaşamaması, mağdur olmamaları için bir beyanatta bulundum. Kanal İstanbul ile ilgili güzergah çalışmaları kesinlik kazanmamıştır, halen devam etmektedir. Hem jeoloji etütler, yeraltı su kaynakları, doğal ve tarihi sit alanları bakımından devam etmektedir. Bir de çevresindeki imar planlaması olarak Çevre Bakanlığı ve TOKİ'nin çalışması var" dedi.

Bakan Yıldırım şunları kaydetti:

"Silivri'ye havaalanı yapacağız diye bir beyanatımız olmadı. Büyükşehir'in 1/100 bin ölçekli planlarında reserved alan olarak gösterilmiş. Vatandaş da oralarda havaalanı olacağı düşüncesiyle yatırım arayışına girmiş. Bundan ibaret. Bir etüt yaptık. Tamamen tarım arazisi ve özel mülkiyet. Hem tarım arazilerinin yok olmaması hem de yüksek maliyet söz konusu olduğundan düşünmedik. Bugünkü Yeniköy-Akğınar arasındaki bölgeyi tercih ettik." (İHA)

_

KANAL İSTANBUL_

Kanal İstanbul, İstanbul'da yapılması düşünülen bir suyolu projesidir. 2011 yılında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "çılgın proje"si olarak basına yansımış; ancak projenin adı, içeriği ve yeri uzun süre gizli tutulmuştur. 27 Nisan 2011 tarihinde Sütlüce'de bulunan Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan basın toplantısıyla projeye ilişkin temel bilgiler açıklanmıştır.

Erdoğan: O kanal yapılacak


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler