HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Yılmaz: TSK, YPG mevzilerini vuruyor

İsmet Yılmaz: "Bizde can kaybı yok karşı tarafı bilmiyoruz"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'dan gündeme dair önemli açıklamalar geldi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye ile ilgili bir soru üzerine, "4 ayrı noktaya atış yapıldı. Kilis tarafından yapılıyor. Türk tarafında can kaybı yok" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz: "PYD, PKK unsurları tarafından Kilis bölgesine, Demirışık Hudut Karakolu sorumluluk bölgesindeki Türkiye topraklarına havan mermisi atılmıştır. Angajman kuralları çerçevesinde ülkemize doğru bir atış yapıldığında buna caydırıcı bir şekilde misliyle karşılık verilir. Ülkemize havan mermisi gelmesi üzerine; Maranaz, Sicarnaz ve Minak Havaalanı ve Tel Rıfat ve Şafarikat bölgelerinde tespit edilen unsurlara karşı, fırtına bataryasıyla atış yapılmıştır. Bizim tarafımızda can kaybı yok, karşı tarafı da bilmiyoruz." dedi.

"Etnik arındırma var"

Yılmaz: "PYD'nin her alan kazanması Türkiye'ye ilave göç demektir. Ülkelerin savaş ilanı eskiden sadece silahlı atışla oluyordu, şimdi siber saldırı dahi savaş gerekçesi sayılıyor. Yasadışı göç, gerek Türkiye'nin gerekse Avrupa'nın istikrarına tehdit görüldüğünden NATO Ege'ye gemi gönderme kararı aldı. Alan kazanırsanız, göçe de teşvik edersiniz. Türkiye 2,5 milyondan fazla göçmene kapıyı açmış. Bir saha temizleme, etnik arındırma var. Herkes yerinde durursa Türkiye kendiliğinden bir şey yapmaz ama ilave bir kazanım Türkiye'nin güvenliğine tehdit oluşturursa, Türkiye buna gerekli karşılığı verir." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da çok sayıda savaş uçağı havalandı

Diyarbakır'da askeri hareketlilik sürüyor. Çok sayıda uçağın havalandığı, bir kısmının Irak bir kısmının Suriye yönüne uçtuğu görüldü.

PYD kritik bölgeye girmek üzere!

Suriye'de, PYD'nin muhaliflerin denetimindeki Tel Rıfat ilçesine girmek üzere olduğu, ilçe çevresinde yoğun çatışma yaşandığı bildirildi.

Muhalif gruplardan Tel Rıfat Devrimcileri saha komutanı Muhammed Ali Ebu Musa, yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD güçlerininRusların sağladığı hava desteğiyle Tel Rıfat'a girmek üzere olduğunu söyledi.

İlçe çevresinde muhaliflerle PYD güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını dile getiren Musa, ''Rejimin Şebbihaları (Ceyş es-Suvar) ve PYD, Tel Rıfat'ın batısındaki Deyr Cemal bölgesi üzerinden girmeye çalışıyor. Burada birkaç binayı da ele geçirdi. Durum çok kötü. Savaşan çok sayıda gencimiz var fakat mühimmat ve silahımız yok'' dedi.

Dünyaya Rusya çağrısı

PYD güçlerinin Rus uçaklarının desteğiyle Tel Rıfat'a girmeye çalıştığını ifade eden Musa, ''Ruslar Tel Rıfat'ı yoğun bir şekilde bombaladı. Rus jetleri dün ilçeye 30 hava saldırısında bulundu. İlçede hala siviller var. Uluslararası kamuoyundan Rus saldırılarının durdurulmasını istiyoruz'' ifadesini kullandı.

PYD güçlerinin Tel Rıfat'ın kuzeyindeki Ayn Dikne köyünün kontrolünü de ele geçirdiğini belirten Musa, şunları söyledi:
''Rusya, İran ve rejim, terör örgütü DAEŞ'i kurdu. Dolayısıyla bunlar kurdukları yapıyı nasıl vururlar. Rusya bölgede bir Kürt devletinin kurulmasını istiyor. Bunun için de PYD'ye yardım ediyor. Rusya bölgede bir Kürt devleti kurdurup Türkiye ve Arapları her daim rahatsız etmek istiyor.''

Rusya Başbakanı Medvedev'den ABD'ye sert tepki

Rusya Başbakanı Medvedev: ""Kerry'nin açıklamalarını okudum. 'Diğer koalisyon ortaklarımızla kara harekatı başlatmaya hazırız' demiş. Eğer uzun süreli savaş istiyor ise kara harekatı da başlatabilir, her şey de"

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, ""Kerry'nin açıklamalarını okudum. Diğer koalisyon ortaklarımızla kara harekatı başlatmaya hazırız demiş. Eğer uzun süreli savaş istiyor ise kara harekatı da başlatabilir, her şey de" dedi.

Suriye krizine ilişkin Euronews kanalına açıklama yapan Medvedev, ABD öncülüğünde DAEŞ'e karşı oluşturulan koalisyon güçlerinin, Suriye'de kara harekatı başlatma fikrinin uzun süreli savaş anlamına geldiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Suriye'de kara operasyonu başlatma ihtimaline ilişkin açıklamasına atıfta bulunan Medvedev, şöyle konuştu:

"Kerry'nin açıklamalarını okudum. 'Diğer koalisyon ortaklarımızla kara harekatı başlatmaya hazırız' demiş. Eğer uzun süreli savaş istiyor ise kara harekatı da başlatabilir, her şey de. Ancak kimseyi korkutmaya gerek yok. Dışişleri Bakanı Lavrov ile hangi şekilde görüşme yapmışlar ise o şekilde anlaşmaya gitmek gerekli. Yoksa, 'her şey senaryoya uygun gitmezse diğer Arap ülkeleriyle birlikte kara harekatı düzenleriz' demek gerekmez. Ben bir daha tekrarlıyorum, kimse yeni bir savaş istemiyor. Ancak kara harekatı, uzun süreli savaş demek. Bunu anlamak gerekir." (AJANSLAR)

En Çok Aranan Haberler