HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakanı Binali Yıldırım:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Mısır'da yaşananlar büyük bir faciadır, büyük bir katliamdır" dedi.

Bakanı Binali Yıldırım:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Mısır'da yaşananlar büyük bir faciadır, büyük bir katliamdır. Hiçbir idare, ister askeri idare olsun, ister diktatörlük olsun, kendi halkına silah doğrultamaz" dedi.

Yıldırım, Ankara-İstanbul YHT hattı inşaatında incelemelerde bulunmak üzere geldiği Bilecik'te, gazetecilerin Mısır'da yaşanan olaylarla ilgili sorusu üzerine, Mısır'da yüzlerce, binlerce insanın göz kırpmadan katledilemeyeceğini ve bunun bir insanlık suçu olduğunu kaydetti.

Mısır halkının hangi taraftan olursa olsun birbirine düşürülmeye çalışılmasının ülkenin iç savaşa sürüklenmesinin büyük bir felaket olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Çünkü Mısır bölgenin yüz milyona yakın nüfusuyla en etkin ülkesidir. Afrika'nın ve Ortadoğu'nun en etkin ülkesidir ve uluslararası camiadır. Başta BM olmak üzere AB, Amerika bir kez daha çifte standardı bırakıp insan hayatının değerinin ne olduğunu, bu vahim olay karşısında tekrar değerlendirmesi gerekir. Herkes, aynı kararlıkla mevcut idareyi en etkin şekilde uyarması lazım. Bu hiçbir zaman Mısır'ın iç işi düşünülemez, eğer dünyanın neresinde bir insan ölüyorsa buna duyarsız kim kalıyorsa öldürenin, öldürenler kadar da sorumluluğu vardır. Bu sorumluluk dünyanın insanlığın imtihan edildiği bir süreci de beraberinde getiriyor. Türkiye olarak başından beri biz, Mısır'da demokrasinin tekrar kurulması, vatandaşın taleplerinin bir an önce yerine getirilmesi, tutuklu bulunan başta seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi olmak üzere bütün liderlerin serbest bırakılmasını bekliyoruz."

Yıldırım, Mısır'daki Türk yatırımcılarının ve taşımacılık yapan firmaların yaşanan olaylardan dolayı olumsuz etkilendiğini bildiklerini belirterek, tedbirlerini de buna göre aldıklarını sözlerine ekledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler