HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakanlardan sınır kapısına gece denetimi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu.

Türkiye'nin Bulgaristan'a açılan gümrük kapılarından olan Hamzabeyli'yi inceleyen iki bakan, yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Yazıcı, Bulgaristan'ın Türk TIR'larına uyguladığı normal olmayan denetimlerin oluşturduğu problemler nedeni ile başlatılan TIR sürücülerinin eyleminin sorulması üzerine şunları söyledi: "Biz bu süreçleri, sınır kapılarımızı yakından takip ediyoruz. TIR geçişleriyle ilgili Kapıkule ve Bulgaristan arasında bir sorun yaşanıyor. Bu sorun ise Bulgaristan'ın yaptığı bir uygulamadan, daha doğrusu kural dışı hareket etmesinden kaynaklanıyor. Göreceli olarak şimdilik bu sorun aşıldı. Fakat sürekli bir çözüm bulmak gerekiyor. Bu çözüm için de herkesin uluslararası taşımacılık kurallarına uyması gerekir."

TIR'cıların yaptığı eylemi haklı bulduğunu söyleyen Gümrük ve Ticaret Bakanı, "TIR'cılar Bulgaristan'da kendilerinden alınan ücretin haksız olduğunu düşünüyor. Bize göre de öyle. Bu uygulamaya tepki göstermeleri çok doğal. Kamuoyu da bu uygulamadan haberdar olmuştur." dedi.

Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda şüpheli araçların incelendiği X-Ray bölümüne geçen iki bakan, burada yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Yazıcı ve Müezzinoğlu, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nı incelemelerinin ardından Edirne merkeze geldi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler