HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Baklava tarifi, baklava nasıl yapılır? Evde baklava yapımı...

Ramazan Bayramı'nda baklava olmazsa olmazlardan. Baklava her bayram olduğu gibi bu bayram da bayram sofralarını şenlendirecek. Hazır baklava almak istemeyenler ise tıpkı eski bayramlarda odluğu gibi evde baklava yapacak. Peki baklava tarifi nasıl olur? Evde baklava nasıl yapılır?

Baklava tarifi, baklava nasıl yapılır? Evde baklava yapımı...

Baklava tarifini internette arayanlar ve evde baklava nasıl yapılır öğrenmek isteyenler haberimize. Baklava her bayram olduğu gibi bu bayram da bayram sofralarını şenlendirecek. Hazır baklava almak istemeyenler ise tıpkı eski bayramlarda odluğu gibi evde baklava yapacak. Peki baklava tarifi nasıl olur? Evde baklava nasıl yapılır?

BAKLAVA TARİFİ

Malzemeler

Yufka (1 paket, baklavalık yufka),

Margarin (2 paket),

Ceviz içi (2 su bardağı, rendelenmiş ya da iri dövülmüş),

Şeker (1 kg),

Su (3-4 su bardağı),

Limon (Yarım adet)

Püf Noktası

Baklavayı kızartmadan önce mutlaka kesin. Şerbeti dökerken soğuk olmasına, baklavanın da sıcak olmasına özen gösterin. Aksi halde baklavanız hamurlaşır. Şerbeti döktükten sonra baklavanızı bir süre dinlendirin.

Biz tarifimizi sizin için pratikliği açısından hazır baklava hamuru ile verdik. Dilerseniz kendi açtığınız hamurla da (hamuru açmak için un yerine nişasta kullanarak) tatlınızı yapabilirsiniz.

Bu durumda hamurun çok sert ya da yumuşak olmamasına (kulak memesi kıvamında olmasına) ve çok ince açmaya dikkat edin.

Adım Adım Pişirme

1- Şerbet hazırlığı: Bir tencerede, 1 kg şekeri, 3-4 su bardağı suyla birlikte kaynamaya bırakın ve kaşıkla karıştırarak şekeri eritin. Şurup kıvamına gelmek üzereyken üzerine yarım limonun suyunu ilave edin (ya da yarım limonu olduğu gibi atın). Şerbet bir taşım kaynayınca tencerenin altını kapatın ve soğumaya bırakın.

2- Şerbeti soğuturken 2 paket margarini bir tavada eritin. Fırça ile fırın tepsisini yağlayın.

3- Üç adet yufkayı tepsiye yayın ve fırçayla 3. yufkanın üzerini yağlayın. Üzerine 3 yufka daha alarak yayma işlemine devam edin. Yufkaların yarısını bu şekilde tepsiye serin.

4- Yufkaların yarısını yağlayarak serince, cevizleri yufkaların üzerine bolca serpin ve iyice yayın. Geriye kalan yufkalarınızı, aynı şekilde yağlama işlemine devam ederek cevizlerin üzerine serin. Serme işleminiz bitince tepsinin kenarından taşan yufkaları kesin.

5- Serme işleminiz bitince tepsinin kenarından taşan yufkaları kesin.

6- Eritmiş olduğunuz artan yağı, baklavanın kenarlarından dolaşarak ve her tarafına yayılacak biçimde dökün ve tepsiyi fırına verin. 200 dereceye ayarlanmış fırında 30-40 dakika kızarıp kızarmadığını kontrol ederek pişirin.

7- Soğuttuğunuz şerbeti baklavanın üzerine, kenarlardan başlayarak ve her tarafını dolaştırarak dökün. Şerbetlediğiniz baklavayı bir süre dinlendirin ki şerbetini iyice çeksin.

8- Servis yaparken baklavanın üzerini fıstık içi ile üsleyebilirsiniz.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler