HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Balıkesirli emeklilerden maaş zammı tepkisi

Balıkesir'de maaşlarına 24 lira zam yapıldığını belirten emekliler, basın açıklamasıyla bu duruma tepki gösterdi.

Balıkesirli emeklilerden maaş zammı tepkisi

Ardından bir PTT şubesinden Başbakan Ahmet Davutoğlu'na mektup gönderen emekliler, yapılan zammı iade etmek için hesap numarası talep etti.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) Tüm Emekli Sen üyesi yaklaşık 80 kişi, bugün saat 14.00 sıralarında, Anafartalar Caddesi üzerindeki Balıkesir PTT Müdürlüğü önünde bir araya geldi. Basın açıklamasını yapan Tüm Emekli Sen Balıkesir Şubesi Başkanı Bekir Ceylan, "Yıllarca kalkınmasına ve bu günlere gelmesine emek verdiğimiz ülkemizde, açlık ve sefalet içinde yaşamak ağır geliyor. Bu nedenle hiçbir derdimize çare olmayan zamla gelen artışı, banka hesap numarası verildiği takdirde iade etmek istiyoruz" dedi.

PTT'DEN POSTALANDI

Basın açıklamasının ardından PTT Şubesi'ne geçen grup, Başbakan Ahmet Davutoğlu için, ayrı ayrı kaleme aldıkları mektupları tek zarfa koyup Başbakanlığa gönderdi. Mektupta, zamla gelen artışı iade etmek için hesap numarasının bildirilmesi talep edildi. Mektupları teslim etmeden hemen önce konuşan Bekir Ceylan, "Biz ironi yapıyoruz ama ironiden şakadan anlayacaklarını sanmıyorum. Belki de ciddiye alıp hesap numarası gönderirler. Biz de verilen farkı göndermeye gayret ederiz. Verilen zam 24 lira" dedi.

"BÖYLE REZİLLİK GÖRÜLMEMİŞTİR"

Gruptakilerden işçi emeklisi 75 yaşındaki Dilber Kızıltay, "Böyle rezillik görülmemiştir. Devlet nerede? Nereye başvuracağız? Hakkımızı nerede arayacağız, kime şikayet edelim? Herkese yazık ettiler, herkesi soktular deliklere, hapislere. Paşalarımızı, askerlerimizi. Bizi de koysunlar hapse. Yazıklar olsun başka bir şey demiyorum. Allah bizlere sağlık versin. Hep böyle koşacağız her yere. Ben 75 yaşındayım yine de koşacağım. İster assınlar ister kessinler" dedi.

MEKTUBUN İÇERİĞİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na gönderilen mektubun içeriği şöyle: "12 yıldır tek başına iktidarda olan, elinde bulundurduğu parlamento çoğunluğu ile istediği kanuni düzenlemeyi yapabilen hükümetiniz; politika ve uygulamalarıyla benim de içinde bulunduğum ve büyük çoğunluğu 4 kişilik bir ailenin sadece mutfak giderinin karşılığı açlık sınırının altında aylık alan 11 milyon emekli, emekli dul ve yetim ile vazife malulünü sefalete sürüklemeye devam ediyor. Kuşkusuz buna verilecek en iyi örnek iktidarınız tarafından çıkartılan ve 1 Ekim 2008'de yürürlüğe giren 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın 55'inci maddesi gereği emekli aylıklarının her yıl Ocak ve Temmuz aylarında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bir önceki 6 aylık dönem için açıklanmış olan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) artış oranı kadar arttırılmasıdır. Bu düzenlemeden de anlaşılacağı gibi iktidarınızın çok övündüğü büyümeden emeklilere pay verilmemekte ve piyasadaki gerçek fiyat artışlarını yansıtmaktan uzak sözde enflasyon artışı aylıkları günden güne erimektedir. Sayın Başbakan 5510 sayılı Kanunun 55'inci maddesine göre aylığım 2015 yılının ilk 6 ayı için 1 Ocak 2015 tarihinde geçerli olmak üzere 1 Temmuz-31 Aralık 2014 tarihleri arasını kapsayan son 6 aylık dönem için TÜİK tarafından açıklanan yüzde 2.32 oranında attırılarak ödenecektir. Yıllarca çalıştığım, kalkınmasına ve bu günlere gelmesine emek verdiğim, alın teri döktüğüm ülkemde açlık ve sefalet içinde yaşıyor olmak bana ağır gelse de hiçbir derdime çare olmayacak bu parayı, yararlı hizmetlerde kullanılacağı umuduyla Başbakanlık, Maliye Bakanlığı veya devlete ait herhangi bir banka hesap numarası tarafıma bildirildiği takdirde iade etmek istiyorum. Saygılarımla arz ederim."

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler