HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Balyoz dosyası Yargıtay'a gönderildi

Balyoz davası dosyası, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Başsavcılık binasında "yüksek güvenlikli oda"ya alınan bin 45 klasörlük dosyayı inceleyecek olan savcılar dava hakkında tebliğname hazırlayacak.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, 6 Aralık 2010'da yargılanmalarına başlanan, 21 Eylül 2012'de karara bağlanan ve gerekli kararı 7 Ocak'ta tamamlanan, aralarında emekli Oramiral Özden Örnek ile emekli orgeneraller İbrahim Fırtına ve Çetin Doğan'ın da bulunduğu 365 sanıklı Balyoz Planı davasının dosyası, temyiz incelemesinin yapılacağı Yargıtay'a geldi. Bin 45 klasör ve gerekçeli kararı bin 435 sayfadan oluşan dava dosyası, özel bir araçla Ankara'ya getirildi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Şike, Balyoz gibi kamuoyunun yakından takip ettiği ve ülke gündeminde geniş yer bulan dava dosyalarının temyize götürülmesinin ardından dosyaların daha da güvenli incelenebilmesi için özel tedbirler aldı. Başsavcılık, savcıların görev yaptığı kat dışında bir oda oluşturdu. Böylelikle görevli savcıların sakin ortamda, bir arada dikkatleri dağılmadan çalışmaları da amaçlandı.

-ŞİFRE İÇİN 5 SANİYE SÜRE-

Kapısında herhangi bir isimliğin bulunmadığı odaya alarm ve şifreli kilit sistemi kuruldu. Oda kapısını açmak için belirlenen şifre 5 saniye içinde doğru girilmesi gerekiyor. Aksi halde alarm sistemi devreye giriyor ve idare katında belirlenen birkaç kişinin cep telefonuna anında mesaj gönderiliyor. Savcılar odadan kapıyı kilitleyip çıktıktan sonra ise içerideki sensör devreye giriyor. Odada en ufak bir hareketlilikte yine alarm devreye giriyor ve ilgililere mesaj gönderiliyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri tarafından teslim alınan Balyoz Davası dosyaları da özel davalar için oluşturulan "yüksek güvenlikli oda"ya alındı. Başsavcılık, Balyoz Planı Davası'na ilişkin kararla ilgili tebliğname ile diğer tüm kapsamlı dosyaların tebliğnamelerini de bu odada hazırlayacak. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görevlendireceği savcılar klasörleri incelemeye alacak. İnceme sonunda tebliğname hazırlayacak ve dosya ilgili daireye gönderilecek.

Yargıtay'da da duruşmalı olarak görülecek dava için hazırlıklar yapılması bekleniyor. 365 sanıklı Balyoz Planı davasında, hem sanık hem avukat hem de duruşmayı izleyecek basın mensuplarının sayısının fazla olacağı tahmin edildiğinden duruşmaların Yargıtay Konferans Salonu'nda yapılması planlanıyor.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler