HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bank Asya 80 şubesini kapattı, 1700 çalışan işsiz kaldı

Küçülmeye giden Bank Asya dün akşam Kamuyu Aydınlatma Platformu'ndan 80 şubesini kapattığını açıkladı. Bank Asya'nın şubelerini kapatmasıyla birlikte 1700 çalışan işsiz kaldı.

Bank Asya 80 şubesini kapattı, 1700 çalışan işsiz kaldı

Bank Asya Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamaya göre 80 şubesini kapatma kararı aldı. 17 Aralık "Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu" sürecinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Paralel yapının bankası' olarak adlandırdığı Bank Asya küçülme yoluna giderek 80 şube kapattı, birçok çalışanını işten çıkardı.

Bank Asya'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada, "Bankamız ölçeğinde meydana gelen söz konusu değişim faaliyet giderlerimizi azaltarak 2015 yılı karlılığımıza katkı sağlayacaktır" dendi. Dün akşam saatlerinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'ndan açıklanan kararda; "Bankamız finansal büyüklerinde meydana gelen değişim doğrultusunda, Bankamızın 80 adet şubesi diğer şubelerimiz ile birleştirilerek kapatılırken, personel sayımız 2013 yılı sonuna göre 1.708 kişi azalmıştır. Bankamız ölçeğinde meydana gelen söz konusu değişim faaliyet giderlerimizi azaltarak 2015 yılı karlılığımıza katkı sağlayacaktır." denildi.

Üçüncü çeyrekte 301 milyon lira net zarar açıklayan Bank Asya'nın mevduatlarında da yılbaşından bu yana yüzde 40'lık büyük bir erime yaşanmıştı. Aralarında devlet kurumlarının da bulunduğu birçok Bank Asya müşterisi 17 Aralık sürecinin ardından yaklaşık 4 milyar liralık mevduatı bankadan çekmişti. Geçen hafta analistlere bir sunum yapan Bank Asya CEO'su Feyzullah Eğriboyun, 17 Aralık sürecinden bu yana banka hakkında basında çıkan haberlere ilişkin 300'ün üzerinde yasal süreç başlattıklarını söyledi. Eğriboyun o toplantıda, "Artık medyanın bizim peşimizi bırakmasını ve işimiz olan bankacılığı yapmak istiyoruz" demişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler