HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bank Asya yöneticilerine, KYK ve PTT'ye FETÖ operasyonu

Bank Asya'da 2014 yılı ve sonrasında görev alan üst düzey yöneticiler hakkında 'FETÖ üyeliği' ve 'Örgüte finansman sağlama' suçları kapsamında yürütülen soruşturma çerçevesinde operasyon başlatıldı. Başsavcılık, bankanın 78 üst düzey yöneticisi hakkında gözaltı kararı verdi. Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ'ye yönelik kent genelinde şafak operasyonu düzenlendi.Son olarak tamamı ByLock kullanıcısı KYK'da 25 personel ve PTT'de 6 personel hakkında gözaltı kararı çıktı.

İstanbul'da FETÖ'nün bankası Bank Asya'nın 2014 yılı ve sonrası üst düzey yöneticilerine ilişkin operasyon düzenlendi.

Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, ekipler tarafından önceden belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda şüphelileri gözaltına aldı. Çok sayıda sivil ekip destek verdi.

KYK VE PTT PERSONELLERİNE GÖZALTI KARARI

FETÖ operasyonları hız kesmeden devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde gerçekleşen şafak baskınlarının ardından, tamamı ByLock kullanıcısı Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan 25, PTT'de 6 personel hakkında gözaltı kararı verildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca kamu kurum ve kuruluşlarındaki FETÖyapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında tamamı ByLock kullanıcısı Kredi ve Yurtlar Kurumundan 25 personel ve PTT'de 6 personel hakkında gözaltı kararı verildi.

İKİ AYRI SUÇLAMA KAPSAMINDA OPERASYON EMRİ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun'un talimatı üzerine harekete geçen Anadolu Cumhuriyet Savcısı Alim Yaşar, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine Bank Asya'nın 2014 yılı ve sonrasında çalışan üst düzey yöneticileri hakkında 'FETÖ üyeliği' ve 'örgüte finansman sağlama' suçları kapsamında yürütülen soruşturma çerçevesinde operasyon emri verdi.

78 GÖZALTI KARARI

Başsavcılıkça 78 üst düzey yönetici hakkında gözaltı kararı verilirken 70 kişi hakkkında da nöbetçi hakimlikten arama, el koyma ve Inceleme kararı çıktı.

ÇOK SAYIDA DİJİTAL MALZEME VE BELGEYE EL KONULDU

Mali polis, sabahın ilk saatlerinden İtibaren şüphelilere ait adreslere gitti. Adreslerinde gözaltı ve arama kararı uygulandı.

Adreslerinde bulunan şüpheliler, sağlık kontrolü ardından Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Yapılan aramalarda ise çok sayıda dijital malzeme ve belgeye el konuldu.

BANK ASYA 15 TEMMUZ'UN ARDINDAN KHK İLE KAPATILMIŞTI

BDDK, 30 Mayıs 2015'te Bank Asya'ya el koyarak yönetimini TMSF'ye devretmişti. Banka, 15 Temmuz darbe girişimi ardından KHK kararı ile kapatılmıştı.

İSTANBUL'DA FETÖ OPERASYONU

Öte yandan, İstanbul'da şafak baskınıyla gözaltına alınan şüpheliler Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere Vatan Caddesinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İstanbul genelinde yapılan operasyonun içeriği hakkında bilgi verilmedi.


En Çok Aranan Haberler