HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bankalardan emeklilere kredi tuzağı

Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, bazı bankaların emeklinin maaşına 300 lira promosyon yerine 500 lira tutarında kullanılabilir kredi koyarak emekliyi tuzağa düşürdüğünü öne sürdü.

Bankalardan emeklilere kredi tuzağı

Son günlerde bankaların maaş taşıma konusunda emeklilere cazip teklifler sunduğunu belirten Sıtkı Yılmaz, bankaların reklam ilanlarında 300 lira promosyon, çeyrek altın ve düşük faizli kredi sunduğunu söyledi. Ama bazı bankaların promosyon yerine emeklinin haberi olmadan banka hesabına 300 lira kredi koyarak emeklileri tuzağa düşürdüğüne dikkat çeken Yılmaz, "Bankanın kendinden habersiz banka hebasına koyduğu 500 lira krediyi kendi hesabı sanıp çeken emekliler böylelikle bankaların tuzağına düşmüş oluyor. Bankalar kredinin çekildiği bilgisini ise hesaba aktardığı 500 liranın 450 lirası çekildikten sonra uyarı mesajıyla bildiriyor" dedi.

Bankaların maaş taşıma konusunda emeklilere cazip tekliflerde bulunduğunu ifade eden Yılmaz, kendilerine şikayet için gelen vatandaşın yaşadığı sıkıntıyı dile getirdi. Yılmaz şöyle devam etti:

"Emekli olan vatandaşın maaşının içine 500 lira kredi koymuş. Maaşını çeken vatandaş son 50 lirasını çekerken kredi uyarısını fark etmiş. Durumu banka yetkileriyle görüştüğünde ise banka yetkililerinden bir cevap alamamış. Banka, emekliye verdiği 300 lira+150 lira tüketiciden alarak krediyi kapattı. Ama bankaya 5 lira 82 kuruş faiz ödeme durumuyla karşı karşıya kalmış. Bankaya itirazda bulunan emekli haklı bulundu ve 5 lira 82 kuruş faizi banka sildi. Bankalar, tüketicinin hukukuna saygı göstermelidir. Haksız ve hukuksuz uygulamalarınız er geç yargıdan dönecektir. Tüketicinin sahipsiz ve savunmasız olmadığını bir kez daha hatırlatmak istiyoruz."

İHA

En Çok Aranan Haberler