HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bankaların bedelli kredisi seçenekleri hazır

Bedelli askerlikten yararlanmak isteyenlere bankalar bedelli kredilerini hazırladı. Bedelli kredileri verecek bankalar bu konuda çeşitli seçenekleri de vatandaşlara sunuyor.

Bankaların bedelli kredisi seçenekleri hazır

Meclis grup toplantısında konuşan Davutoğlu, gündemde sık sık dile getirilen bedelli askerlik konusuna çözüm getirdi. Uzun zamandır merakla beklenen bedelli askerlik konusunda beklenen gelişme yaşandı. Bedelli askerlik çıktı! Başbakan Davutoğlu bedelli askerlik konusunda önemli bir adım atmaya karar verdiklerini ve 27 yaşını doldurmuş vatandaşların 18 bin TL karşılığında bedelli askerlikten faydalanabileceğini ifade etti.

BEDELLİ ASKERLİK KREDİLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

BEDELLİ ASKERLİK YAPANLAR KIDEM TAZMİNATI ALIR MI?

BEDELLİ ASKERLİK TAMAM

Ahmet Davutoğlu, bugün katıldığı grup toplantısında bedelli askerlikle ilgili şunları kaydetti:

"Sözleşmeli er ve erbaş konusunda aldığımız kararın getirdiği kolaylıkla biz. İnşalllah bedelli askerlikle ilgili önemli adım atmaya karar verdik. YAŞ yaptığımız istişareler, TSK'nın ihtiyaçları göz önüne alınarak, dün Bakanlar Kurulumuzda 1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olan vatandaşlarımın, askerlik yükümlülüğüne sahip vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor.

Bu vatandaşlarımız 18 bin Türk Lirası ödemek karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar. Bedelli askerlik imkanının getirilmesiyle hem söz konusu olan birikim hafifletilmiş olacak hem de buradan doğacak kaynak teknoloji yoğun savunma anlayışına geçebilmek için savunma Sanayii Fonu'na aktarılacak. Yani bu imkanı bütünüyle TSK'nın ihtiyaçlarına yönlendirilecek, başka herhangi bir alanda kullanılmayacak. Bütün vatandaşlarımız için özellikle bu imkandan faydalanacak gençlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum." dedi. Taksit seçeneğinin şu an için gündemde olmadığını belirten Davutoğlu, 18 bin liranın peşin olarak ödeneceğinin altını çizdi.

AK Parti TBMM Grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, bedelli askerlikten kaç kişinin yararlanabileceğinin sorulması üzerine, hesaplamalara göre bedelli askerlik uygulamasından yaklaşık 700 bin kişinin yararlanabileceğini, net rakamın ise daha sonra paylaşılacağını söyledi.

"1 Ocak 2015 itibarıyla 28 yaşına girmiş ya da 27 yaşını doldurmuş olanlar müracaat edecekler" diyen Davutoğlu, basın mensubunun ne zaman sorusuna ise "1 Ocak 2015'ten itibaren" karşılığını verdi. Başbakan Davutoğlu, bedelli askerlik ödemelerinde şimdilik taksit düşünülmediğini de kaydetti.
Ahmet Davutoğlu'nun bedelli askerlikte taksit seçeneğine gidilmeyeceğini belirtmesi bu haktan yararlanmayak isteyenleri kara kara düşündürdü. Banka kredileri ise 18 bin liralık bu bedelin ödenmesi için bir seçenek sundu, kredi faizlerinde şu an için en düşük dönemlerinden birinin yaşanması bedelli askerliği bekleyenler için olumlu bir haber oldu.

Bedelli adaylarının şansına kredi faizleri tarihteki en düşük dönemlerinden birini yaşıyor. Muhtemelen bankalar da yarından itibaren vatani görevlerini ‘bedelli’ yapacaklar için özel kredi ödeme planları hazırlayacak. Çalışırken askerliğini bedelli yapmak isteyenler için uygun faizli kredilerin çıkması muhtemel. Şu an tüketici kredisi olarak bankalar en düşük aylık faizi yüzde 1 üzerinden hesaplıyor.
Bedelli askerlik yasasından kredi alarak yararlanmak isteyenlerin aylık gelirlerinin ödeyecekleri taksidin 3 katı olması gerekiyor. Seçilecek kredi vadesine göre bankadan kabul görebilecek minumum aylık gelir miktarının 2 bin 500 ila 5 bin 500 TL arasında olmasını gerektiriyor. Bedelli için alınacak 30 bin TL’lik kredinin geri ödemesi 50 bin TL’ye kadar ulaşabiliyor

60 AYDA 9.300 LİRA FAİZ ÖDEYECEK

Bedelli askerlik kredilerinin 12 ila 60 ay arasında olması planlanıyor. Faizler ise ihtiyaç kredisi faizlerinden çok da farklı olmayacak. Bugünlerde bankaların ihtiyaç kredisi faizleri yüzde 1.35 civarında. Buradan yapılan bir hesaplamaya göre bankadan 20 bin lira kredi çeken bir bedelli müsterisi bankaya 60 ay sonunda yaklasık 29.300 lira ödeyecek. Bu da aylık 489 liraya karsılık geliyor. Bankalara göre bir kişinin bu büyüklükte ve bu vadede bir kredi çekebilmesi için kazancının, aylık taksit tutarının üç katının üzerinde olması gerekiyor. Yani kredi çekecek kişilerin aylık kazancının 1.500 lira olması şart

YA 36 AYLA SINIRLI OLURSA

Eğer bankalar vadelerde 36 ayı geçmezse hesap daha da farklı bir hal alıyor. Bu durumda kişi aldığı 20 bin liralık kredi karşılığında bankaya 36 ay sonunda 26.500 lira ödeyecek. Bu da aylık 738 liraya karşılık geliyor. Aynı hesapla, 36 ay vadeli kredi çekecek bir kişinin aylık kazancının ise 2.250 lira civarında olması şart...

BANKALAR BEDELLİ ASKERLİK KREDİSİNİ DUYURDU

Bankalar yavaş yavaş bedelli askerlik kredilerini duyurmaya başladı. İhtiyaç kredisi kapsamında verilen krediler için ilk duyuru ING Bank'tan geldi. ING Bank bedelli askerlik yapmak isteyenler için 36 ay vade ve yüzde 1.14 faiz ile18 bin TL tutarında ihtiyaç kredisi kullandıracağını açıkladı.
ING Bank, bedelli askerlik yapmak isteyenler için 18 bin TL tutarında ihtiyaç kredisi kullandıracak. Kredi, 36 ay vade ve yüzde 1.14 faiz oranıyla kullandırılacağını açıkladı. 3 yıl ödenecek bu krediye göre aylık taksit 636.53 liraya denk geliyor ve toplam borç da 22 bin 915 liraya ulaşıyor.

DEVLETİN KASASINA 12 MİLYAR GİRECEK
Bir önceki bedellide devlet kasasına girmesi beklenen para miktarı 13 milyar dolardı. Ancak yaşın da bedelin de yüksek olması nedeniyle devlet kasasına yalnızca 2 milyar lira girmişti. Şimdi ise, çıkan bedelli askerlikle devletin kasasına 12.6 milyar TL girmesi bekleniyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler