HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Baraj gölünde dev yayın balığı

Manisa'nın Salihli ilçesinde bulunan Demirköprü Hidroelektrik Barajı gölünde vatandaşlar tarafından yakalanan 116 kg.'lık yayın balığı, görenleri hayrete düşürdü.

Sınırlı Sorumlu Köprübaşı Su Ürünleri Kooperatifi'ne üye olan Halim Kaya tarafından yakalanan dev yayın balığı Bursa ilindeki bir restorana kilosu 6 YTL karşılığında satıldı. Kaya, elde ettiği yaklaşık 700 YTL ile büyük sevinç yaşadı.

Bu büyüklükteki balığın normal şartlarda ağla bile yakalanmasının zor olduğunu ifade eden Kaya, balığı ağın ipine dolanması ile tesadüfen yakaladığını söyleyerek, "Her zamanki gibi ağ ile balık yakalıyordum.

Son attığım ağda bir farklılık olduğunu ağı çekmeye başladığımda anladım. Ağı güçlükle toplayabildim. Ağı çektiğimde karşımda bu dev balığı görünce büyük şaşkınlık ve sevinç yaşadım. Normalde yayın balıklarını ağ ile yakalamak mümkün değildir. Bu balıkta ağın ipine dolanmış ve kurtulamamış. Daha önce bu barajda 100 kilogram ağırlığında balık yakalanmıştı. Bu büyüklükte bir balık benim bildiğim kadarı ile ilk kez yakalanıyor. Balığı yakaladıktan sonra Bursa'da bir restoran ile irtibata geçtik ve kendilerine kilosu 6 YTL'den olmak üzere sattık." dedi.

116 kilogramlık dev balık ilgi odağı olurken , bazı vatandaşlar ise balıkla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler