HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başakşehir’de parkını savunan mahalleliye polis müdahalesi

İstanbul-Başakşehir’de bulunan Göçmen Konutları’nın tek yeşil alanı yıkmaya gelen ekiplere tepki gösteren halka polis müdahale etti.

Başakşehir’de parkını savunan mahalleliye polis müdahalesi

Öğle saatlerinde ve akşam yaşanan müdahalede 10 kişi gözaltına alındı. Halk park için beklemeye devam ediyor dayanışma çağrıları yapılıyor

İstanbul-Başakşehir’de bulunan Göçmen Konutları’nın tek yeşil alanı olan parkın yıkılıp yerine imam hatip lisesi yapılmak istenmesine karşı çıkan mahalle sakinleri aylardır yaptıkları eylemler ve topladıkları binlerce imza ile seslerini duyurmaya çalışıyorlardı.

Günlerdir de nöbet tutarak yıkım ekiplerinin gizlice mahalleye girmesine engel olmaya çalışan mahalle halkı dün (25 Mart) TOMA ve çevik kuvvet eşliğinde mahalleye gelen yıkım ekiplerine karşı parkta toplanarak yıkıma izin vermeyeceklerini söylediler. Bunun üzerine polis, halka müdahale bulundu. Öğle saatlerinde yaşanan ilk müdahalede 1 kişi gözaltına alındı.

İmam hatip çok, ilkokul bile yok!

Göçmen Konutları, 1989 yılında Bulgaristan’dan göç edenler için yapılan yüzlerce konuttan oluşuyor. Göçmen Konutları sakinleri, bölgedeki tek yeşil alan olan parkın aynı şekilde kalmasını istiyor.

İmam hatip lisesi yaptırılmak istenmesine karşı çıkan halk, Türkiye’nin ilk İmam Hatip Kampüsü Mehmet Emin Saraç İ.H.K’nin konutlara 1 kilometreden daha kısa mesafede iken, buraya yakın bir ilkokul bile olmadığına dikkat çekiyor.

İkinci müdahale: 9 Gözaltı

Polisin ilk müdahalesinden sonra parkı terk etmeyen halk akşam saatlerinde yeşil alanı inşaat için çevirmeye çalışan polise engel olmak isterken ikinci bir müdahaleye maruz kaldı. 10 kişi gözaltına alındı. Yaralananlar hastaneye götürüldü. Yeliş alan için direniş nöbet devam ediyor. Atakent Dayanışması ve İstanbul Kent Savunması dayanışma çağrısı yaptı.

Öğle saatlerinde gözaltına alınan direnişçi saat 19.00’da serbest bırakıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler