HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Binali Yıldırım Bursa Valisi'nden sele ilişkin bilgi aldı

Başbakan Yıldırım, Bursa Valisi İzzettin Küçük'ü telefonla arayarak yaşanan sele ilişkin bilgi aldı, gerekenin yapılması talimatını verdi.

Bursa'da dün saat 17.00 sıralarında başlayan, zaman zaman doluya dönüşen sağanak, hayatı felç etti. Uludağ'ın eteklerinden gelen yağmur suları sele neden oldu. Sağanak nedeniyle Bursa- Orhaneli karayolunun 5 ayrı noktasında heyelan meydana geldi. Karayolu trafiğe kapanırken, biri kamyon 5 araç, kaya ve toprak yığınları altında kaldı, onlarca araçta da hasar oluştu. Ölen ya da yaralanan olmazken, vatandaşlar, araçlarda mahsur kaldı.

FELAKETİN BOYUTLARI GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

Uludağ'ın eteklerindeki Doğancı Köyü'nde dün akşam yaşanan sel felaketinin dehşeti günün ağırmasıyla gün yüzüne çıktı. Metrekareye 50 kilogram yağışın düştüğü Uludağ'dan gelen sel suları Doğancı Köyü'nü adeta savaş alanına çevirdi. Orhaneli Yolu ve Doğancı Köyü'ndeki temizleme çalışmaları halen devam ediyor.

61122103_620x410

"2 EV VE BİRÇOK AĞIR KISMEN YIKILDI"

Mahallede yaşayan İbrahim Çetin, yaptığı açıklamada, selin bölgede hasara sebep olduğunu söyledi.

Çetin, Doğancı Mahallesi'nde birçok evin sular altında kaldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Sıkıntılarımız çok. Hasar tespit çalışmaları başladı. Mahallede suyumuz yok, 10 eve ise elektrik verilemiyor. 2 ev ve birçok ahır kısmen yıkıldı. Bütün evlerin giriş katlarını su bastı. Telef olan tavuklar var. Büyükbaş hayvanlarımızda telef söz konusu değil. Şu an için Valilik ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri bölgede hasar tespit çalışmasını sürdürüyor. Tek tesellimiz can kaybının olmaması."

"BU ZAMANA KADAR BÖYLE AFET YAŞAMADIM"

Evi kısmen yıkılan Hasan Yıldız da 5 kişi yaşadıkları evde canlarını zor kurtardıklarını aktardı.

Yıldız, suyun aniden geldiğini belirterek, "Ne olduğunu anlamayamadık. Su aniden geldi ve her şeyimizi alıp gitti. Evimdeki para ve altınları da sel götürdü. Altınları komşular bulup getirdi ama halının altındaki 3 bin 500 lira sele kapıldı. 72 yaşındayım, bu zamana kadar böyle afet yaşamadım." ifadelerini kullandı.

"EVİMDEKİ EŞYALAR TAMAMEN KULLANILAMAZ HALE GELDİ"

Evini su basan Halil Esen de sağanağın 3-4 saat sürdüğünü hatırlatarak, "Evin yanındaki dere taştı, arka kısmında ise toprak kayması oldu. Eşim ve ben evdeydik. Terasa kaçtık, canımızı zor kurtardık. Evimdeki eşyalar tamamen kullanılamaz hale geldi. Geceyi mahallede annemin evinde geçirdik." diye konuştu.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler